Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pentru centrul medical din Medeea, rămas „fără obiect“

ro

31 Aug, 2020 00:00 1483 Marime text
  • Completul de judecată a constatat „rămasă fătă obiect contestația la executarea formulată“.
  • Dosarul are numărul 8987/212/2020, fiind înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța.
  • În luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța  a obținut o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea.
Magistrații Judecătoriei Constanța au închis dosarul în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică, din oraș, formulase o contestație la executarea silită demarată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru spațiul medical din cartierul Medeea.
Potrivit minutei hotărârii instanței de judecată, completul a constatat „rămasă fătă obiect contestația la executarea formulată“. Mai mult, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică a fost obligat să plătească Spitalului de Boli Infecțioase suma de 1.000 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul avocatului.

Decizia poate fi atacată în apel

Hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel și vine pe fondul renunțării la contestație formulate de reprezentanții Centrului de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică.
Litigiul în instanță s-a ivit după ce, în luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța  a obținut o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea, împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL.
Dosarul are numărul 8987/212/2020, fiind înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța. În această cauză, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită demarată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Neînțelegerile dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19.
În cazul în care se va declara apel împotriva hotărârii pronunțate de Judecătoria Constanța, cazul va ajunge în atenția Tribunalului.

Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii