Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces cu ANI, mâine, la Curtea de Apel Constanța. Se cere anularea raportului inspectorilor de integritate!

ro

04 Dec, 2022 12:30 1527 Marime text
Palatul de Justiție Constanța

Curtea de Apel Constanța va analiza mâine, 5 decembrie 2022, dosarul în care Agenția Națională de Integritate a fost chemată în judecată de către un polițist din Constanța, care a solicitat anularea raportului întocmit de inspectorii de integritate.
 
Este vorba despre dosarul 480/36/2022, aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, în care reclamant este Adrian Robert Matei, iar pârât este Agenția Națională de Integritate.

Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „anulare raport evaluare ANI nr. 35402/G/II/11.08.2022“.

Cazul va fi analizat mâine, 5 decembrie 2022, de la ora 13.00, de către judecătorii Secției de Contencios administrativ și fisca.
 
Pe data de 16 august 2022, Agenția Națională de Integritate dădea publicității un comunicat de presă în care vorbea despre incompatibilitate în legătură cu Adrian Robert Matei, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Referitor la acesta, spuneau reprezentanții ANI că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 11 mai – 30 iunie 2020 și 13 iulie – 01 august 2021, întrucât, a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special din cadrul I.G.P.R. și o funcție contractuală, încălcând astfel  prevederile art. 6, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 364/2004 coroborate cu prevederile art. 2, alin. (4) din O.U.G. nr. 20/2020“.
 
Au mai arătat reprezentanții Agenției cu privire la Andrei Robert Matei și la alte persoane legat de care s-au sesizat anumite nereguli că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.
 
Oricare va fi decizia pe care o va lua în cauză Curtea de Apel Constanța, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii