Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pretenții de peste 4,71 de milioane de dolari, pentru Dosarul Retrocedărilor, tranșate la Curtea Supremă. S-a stabilit primul termen în recurs!

ro

01 Mar, 2023 00:00 1433 Marime text
Vergil Chițac, primarul Constanței, inițiatorul acțiunii în justiție
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 2515/118/2021, care a primit termen de judecată în recurs la Înalta Curte pe data de 4 aprilie 2023, de la ora 9.00.
Curtea Supremă a stabilit data primului termen în recursul declarat de municipalitatea constănțeană în procesul deschis foștilor protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor, pentru recuperarea unei sume de peste 4,71 de milioane de dolari.
 
Cazul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României după ce două instanțe din Constanța, respectiv Tribunalul și Curtea de Apel, au stabilit că acțiunea ar fi prescrisă și banii nu ar mai putea fi solicitați.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2515/118/2021, care a primit termen de judecată în recurs la Înalta Curte pe data de 4 aprilie 2023, de la ora 9.00.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, judecătorii instanței supreme urmează să decidă dacă trebuie achitată sau nu suma totală de 4.712.592,40 de dolari care a fost cerută în proces, banii reprezentând prejudiciul calculat cu privire la cazul de retrocedare „Cocăneanu“.
 
Părți în dosar sunt UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, în calitate de reclamant, pârâți fiind fostul primar Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Nicușor Constantinescu, Răsvan Mircea Tudorache și Paraschiva Barbu.
 
În motivarea Hotărârii 3687/2021, Tribunalul Constanța a arătat că s-a decis respingerea acțiunii promovate de primar, ca fiind prescrisă.
 
Decizia Tribunalului a fost menținută de Curtea de Apel Constanța, prin respingerea apelurilor declarate în cauză.
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții Supreme în recurs, cu atât mai mult cu cât va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Breaking News Primăria Constanța a „învins“ DNA în instanță!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii