Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră la Constanța într-un dosar de ucidere din culpă Opt ani pentru tragedia de la Ovidiu. Cererea de rejudecare, analizată în mai

ro

14 Apr, 2021 00:00 3127 Marime text
  • În cauză, șoferul găsit vinovat de producerea tragediei – cel care a formulat, de altfel, cererea de rejudecare, a fost condamnat la opt ani de închisoare, una dintre cele mai mari pedepse pentru ucidere din culpă date la Constanța.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit primul termen în dosarul în care se cere rejudecarea procesului penal ce vizează un grav accident rutier. Este vorba despre tragedia produsă în seara zilei de 21 noiembrie 2018, pe DN 2A, pe podul rutier de la Ovidiu. Evenimentul s-a soldat cu moartea a trei persoane (două femei şi un copil), iar o alta a fost grav rănită.
 
Cauza se va afla pentru prima dată în atenția magistraților Curții de Apel pe data de 27 mai 2021.
 
În cauză, șoferul găsit vinovat de producerea tragediei – cel care a formulat, de altfel, cererea de rejudecare, a fost condamnat la opt ani de închisoare, una dintre cele mai mari pedepse pentru ucidere din culpă date la Constanța.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 21 noiembrie 2018, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa.
 
Ajuns, pe podul rutier din zona localităţii Ovidiu, automobilul a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers.
 
În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat, iar evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătoarei auto, al unei fetiţe de trei ani, copilul acesteia, şi al mamei conducătoarei auto, precum şi cu rănirea unei alte femei, toate din autoturismul care circula regulamentar. Mama şi minora erau din Constanţa, iar bunica din localitatea Nicolae Bălcescu şi toate se aflau în autoturismul Hyundai.
 
Şoferul suspectat de producerea tragicului accident ar fi emanat halenă alcoolică și ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, dar a fost prins de un militar, aflat în timpul liber, şi de un poliţist.
 
Potrivit datelor aflate la dosar, avocatul inculpatului a declarat că această infracţiune (părăsirea locului accidentului) s-a produs pe fondul unui şoc psihic şi emoţional extrem de puternic, care l-a determinat pe inculpat să nu mai fie coerent nici în gândire şi nici în mişcări, acesta mergând singur pe stradă, fiind de înţeles şocul inculpatului, având în vedere ce s-a întâmplat.
 
Șoferul bănuit de producerea tragediei a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 


 
Citește și
 
Trei morţi pe podul de la Ovidiu! Judecătorii au luat o decizie definitivă

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii