Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţist local din Constanța, acuzat de înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată! Judecătorii au încetat procesul penal

ro

12 Feb, 2023 13:29 3536 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Judecătoria Constanța s-a pronunțat în primă instanță dosarul în care un poliţist local din oraș (Anastase Adrian Paul, conform portalului instanțelor de judecată) a fost deferit justiției pentru înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată!
 
Instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului A.A.- P., pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (...) ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.
 
În continuare, instanța a încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, (...) ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.

 

Conform portalului instanțelor de judecată, Judecătoria a admis acțiunea civilă formulată de Primăria Constanța și a dispus obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 16.879 lei, reprezentând daune materiale.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, în esență, s-a reţinut că inculpatul  la data de „29.03.2016, cu ocazia susţinerii examenului pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie poliţist local clasa I grad de asistent în cadrul Direcţiei PolițieiLocală Constanţa – Serviciul Fluidizare Rutieră, a depus la dosarul de concurs o adeverință fără număr, emisă de o societate comercială, care atesta în mod nereal faptul că acesta a îndeplinit funcția de director în cadrul firmei în perioada 02.04.2003 – 21.09.2005, prin aceasta inducând în eroare persoana vătămată Direcţia Poliţie Locală Constanţa cu privire la îndeplinirea condițiilor necesare ocupării postului de polițist local clasa I grad de asistent în scopul obținerii unui folos material injust în cuantum de 16.879 lei, reprezentând diferența rezultată ca urmare a majorării nivelului de salarizare ca urmare a ocupării postului în perioada 03.05.2016 – prezent“.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Așa cum precizam și mai sus, decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Polițist local, amenințat în misiune! Judecătorii cred că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea în detenție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii