Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste două milioane de dolari sunt cerute în instanță pentru Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a întâmplat în proces

ro

16 Nov, 2022 00:00 4138 Marime text
Radu Mazăre, fost primar al Constanței, condamnat în Dosarul Retrocedărilor. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Suma exactă solicitată de UAT Municipiul Constanța în acest proces este de 2.857.475 de dolari.
  • Procesul este programat să se desfășoare la data de 17 ianuarie 2022, de la ora 11.00.
Secția Civilă a Curții de Apel Constanța a amânat judecarea apelului declarat în procesul în care administrația Vergil Chițac i-a chemat în instanță pe protagoniștii Dosarului Retrocedărilor din Constanța, ridicând pretenții de peste două milioane de dolari, cu titlul de prejudiciu calculat în cauză.
 
Motivul amânării a fost reprezentat de lipsa de apărare, așa încât noul termen în apel a fost fixat după sărbătorile de iarnă, în ianuarie 2023.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2512/118/2022, cauză în care reclamantul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, iar lista pârâților este deschisă de Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău și Niculae Nejloveanu.
 
Suma exactă solicitată de UAT Municipiul Constanța în acest proces este de 2.857.475 de dolari.
 
La începutul anului, pe 6 ianuarie 2022, Tribunalul Constanța a închis dosarul, hotărând să respingă acțiunea, ca prescrisă.
 
Municipalitatea a declarat însă apel, iar cazul se află acum în atenția judecătorilor Secției I Civile a Curții de Apel.
 
Procesul este programat să se desfășoare la data de 17 ianuarie 2022, de la ora 11.00.
 
Amintim aici că, într-un dosar similar, Curtea de Apel a contrazis decizia inițială a Tribunalului, arătând că, de fapt, acțiunea municipalității pentru recuperarea banilor nu ar fi fost prescrisă.
 
Acel dosar a ajuns însă în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță de la care se așteaptă decizia definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Uraganul imobiliar pentru recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor ar putea reîncepe, la București! Se așteaptă hotărârea instanței
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii