Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personal medical, amenințat cu cuțitul în Camera de Primiri Urgențe! Procesul, amânat la Constanța

ro

18 Mar, 2021 00:00 1858 Marime text
  • Inculpatul a intrat în Camera de Primiri Urgențe sub influența băuturilor alcoolice, și fiind nemulțumit de îngrijirile pe care medicii le acordau unei rude internate în spital, a scos un cuțit a început să amenințe asistentele cât și pe medic.

Un tânăr, de 30 de ani, din Cernavodă, condamnat după ce a amenințat cu un cuțit un medic din Spitalul Cernavodă, chiar în Camera de Primiri Urgențe, este nemulțumit de pedeapsă.

Judecătoria Medgidia a decis condamnarea în primă instanță a inculpatului la un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase. Magistrații au dispus anularea suspendării sub supraveghere a unor pedepse aplicate în alte două dosare.

Într-un final, instanța a dispus condamnarea bărbatului la un an și 11 luni de închisoare cu executare.

Nemulțumit, inculpatul a contestat decizia Judecătoriei Medgidia la Curtea de Apel Constanța, instanță care ieri a decis amânarea cauzei pentru jumătatea lunii mai 2021.

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 

Date din anche

În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, că la finele lunii iulie 2019, lucrătorii Poliției Cernavodă au fost sesizați cu privire la faptul că la Spitalul Cernavodă se află o persoană de sex masculin care amenință medicii cu un cuțit.

Bărbatul a intrat în Spitalul Orășenesc Cernavodă, la camera de gardă, unde se afla tatăl său, cu niște probeleme de sănătate.

Deplasându-se la fața locului, lucrătorii de poliție l-au identificat pe apelant, care a declarat verbal că inculpatul a intrat în Camera de Primiri Urgențe sub influența băuturilor alcoolice, și fiind nemulțumit de îngrijirile pe care medicii le acordau unei rude internate în spital, a scos un cuțit a început să amenințe asistentele cât și pe el.


În scurt timp, inculpatul a fost depistat iar la vederea organelor de poliție a aruncat un cuțit din mână și s-a îndreptat fugind spre intrarea în barul. Aici, inculpatul a fost imobilizat.

În cauză a fost audiată în calitate de martor numita (...) care a declarat că în timp ce se afla la locul de muncă, fiind asistentă medicală în cadrul Spitalului Cernavodă, la camera de primiri urgențe, a fost adus (...) cu probleme medicale. În scurt timp a apărut și fiul acestuia, care se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihotrope.

În timp ce se acordau îngrijiri medicale tatălui inculpatului, cel în cauză s-a apropiat din spate de medicul de gardă și a pus mâinile pe umerii doctorului, spunându-i la ureche să îi facă bine tăticuțul.


Martora precizează că inculpatul avea asupra lui un cuțit pe care îl ținea în buzunarul drept de la pantaloni și știind că este o persoană periculoasă, a încercat să îi facă semn doctorului de gardă să nu îl agite.

Doctorul i-a solicitat inculpatului să părăsească incinta camerei astfel că acesta s-a îndepărtat de doctor și s-a deplasat în direcția tatălui său, căruia i-a zis să se facă bine că dacă nu se face bine, personalul medical o să aibă de suferit.


Citește și

Dosarul polițistului înjunghiat la Eforie nu se mai află la Parchetul Judecătoriei Constanța. Cine a preluat ancheta. Ultima solicitare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii