Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parohie din Arhiepiscopia Tomisului, reclamantă la Tribunalul Constanța. Ce se întâmplă azi

ro

29 Jun, 2021 00:00 2172 Marime text
  • Este vorba despre cauza civilă cu numărul 384/118/2021, în care Parohia Ortodoxă Română Adormirea Maicii Domnului II a dat în judecată Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
  • Judecătorii Secției civile a Tribunalului vor deschide astăzi, 29 iunie 2021, dosarul civil, pentru a verifica dacă au fost depuse actele solicitate la ultimul termen.
Reprezentanții Parohiei Ortodoxe Române Adormirea Maicii Domnului II, din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, sunt citați astăzi la Tribunalul Constanța, în procesul în care parohia se judecă pentru terenul preluat de regimul comunist, pentru sistematizarea orașului.
 
Este vorba despre cauza civilă cu numărul 384/118/2021, în care Parohia Ortodoxă Română Adormirea Maicii Domnului II a dat în judecată Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
 
De asemenea, instituția clericală se judecă și cu reprezentanții Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor, cu Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, dar și cu Ministerul Finanțelor Publice.
 
Judecătorii Secției civile a Tribunalului vor deschide astăzi, 29 iunie 2021, dosarul civil, pentru a verifica dacă au fost depuse actele solicitate la ultimul termen.
 
Contactat telefonic la mometul înregistrării dosarului la instanță, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat pentru ZIUA de Constanța că, la baza procesului stă un teren ce aparținea parohiei și care a fost preluat abuziv în timpul regimului comunist, procedura făcându-se prin instanță.
 
„Este vorba despre o chestiune pur formală, procedura făcându-se prin instanță. Este vorba despre un teren ce se afla în proprietatea parohiei și care a fost preluat abuziv de comuniști. Parohia se află pe bulevardul Tomis, în zona Dacia și, la sistematizarea orașului, comuniștii au preluat abuziv terenul aflat în proprietatea parohiei“, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.
 
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta este supusă căii de atac, care va face ca procesul să continue la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Arhiepiscopia Tomisului, de la agonie la bucurie „Domnul a luat“ un teren, „Domnul a dat“ alt teren, de Sfântul Gheorghe!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii