Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Parchetul General cere aprobare pentru redeschiderea urmăririi penale față de magistratul constănțean Adina Florea!

ro

15 Apr, 2022 13:48 1697 Marime text
Procurorul Adina Florea
  • Obiectul dosarului este reprezentat de „confirmare redeschidere urmărire penală“, solicitare formulată în baza articolului 335, alineatul 4 din Noul Cod de procedură penală.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a adresat Curții Supreme a României pentru a redeschide urmărirea penală față de magistratul constănțean Adina Florea, fost procuror al Secției Speciale a magistraților, în prezent desfășurându-și activitatea în cadrul Inspecției Judiciare.

Concret, este vorba despre dosarul 776/1/2022, înregistrat pe rolul Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind vizată ancheta privind divulgarea de informații nedestinate publicității.

În această cauză, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor sunt petenți, în timp ce procurorul Adina Florea este intimat.

Obiectul dosarului este reprezentat de „confirmare redeschidere urmărire penală“, solicitare formulată în baza articolului 335, alineatul 4 din Noul Cod de procedură penală.

Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că este vorba despre dosarul în care se făceau cercetări legate de divulgarea de informații nedestinate publicității în legătură cu magistratul constănțean.

Dosarul privind redeschiderea urmăririi penale se află în atenția completului C5CP, al Secției penale, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Rodica Cosma.

Ieri, 14 aprilie 2022, instanța a decis să amâne judecarea cererii formulate de Parchetul General, urmând ca discuțiile să fie reluate la data de 12 mai 2022.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii