Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie din Constanța a fost condamnată pentru continuarea unor lucrări la un balcon fără autorizație de construire. Dosarul se va rejudeca

ro

25 Mar, 2021 00:00 1629 Marime text
  • Reamintim că potrivit portal.just.ro, nu mai există un al dosar cu acest obiect pe rolul instanțelor din Constanța soluționat prin aplicarea unei pedepse asemănătoare 

Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea dosarului în care o femeie din Constanța a fost condamnată pentru continuarea unor lucrări la un balcon fără autorizație de construire. Potrivit datelor oficiale, decizia de rejudecare vizează doar soluționării acțiunii civile formulate de părțile civile Municipiul Constanța prin Primar și Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Municipiului Constanța.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în 2015, Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța întrucât inculpata a continuat lucrările de executare a unui balcon la adresa din Constanța (...), după ce s-a dispus oprirea lucrărilor de către organele de control potrivit legii.
 
Amintim că în primă instanță magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța a decis condamnarea femeii la pedeapsa de trei luni de închisoare, pentru infracţiunea de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestor de către organele de control competente (lucrări la un balcon fără autorizație de construire).
 
Totodată, instanța a amânat aplicarea pedepsei de trei luni de închisoare în termenul de supraveghere de doi ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele masuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei și orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum și întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a desfiinţează sentinţa penală apelată, sub aspectul laturii civile şi a dispus rejudecarea cauzei de prima instanţă - Judecătoria Constanța, în vederea soluționării acțiunii civile formulate de părțile civile Municipiul Constanța prin Primar și Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Municipiului Constanța.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Citește și
 
Condamnare definitivă în cazul celor doi liceeni din Tulcea, uciși la Constanța de un tânăr șofer băut

Oficial!
Dosarul terenurilor din Portul Tomis, bun de judecat. Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii