Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii arestați la Constanța cer să fie puși în libertate!

ro

17 Nov, 2022 09:32 1473 Marime text


Cei 7 militari și un civil cercetați pentru săvârșirea infracțiuniii de furt calificat (motorină și cherosen) din Baza Aerienă Mihail Kogălniceanu cer să fie puși în libertate!

Cei opt inculpați au fost arestați preventiv aseară, de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar  București.

Acum, dosarul va fi trimis spre soluționare Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

Amintim că la data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar  București au dispus reținerea a 7 militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiuniii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) și alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

„Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod  repetat,  în cursul anului 2022, combustibil  aparținând  unității  militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, potrivit procurorilor.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii