Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mașinile a trei polițiști din Constanța, sparte! Primele condamnări

ro

29 Sep, 2022 12:43 2036 Marime text


Magistrații din Constanța au decis azi, 29 septembrie 2022, condamnarea în primă instanță a celor trei indivizi suspectați că, aproape de finele anului trecut, au spart mai multe automobile parcate pe raza municipiului Constanța, din interiorul cărora au furat mai multe bunuri!
 
Printre autoturismele sparte se află și mașinile a trei polițiști (unul național și doi de la locală).
 
Anchetatorii arată că din mașinile oamenilor legii, hoții au furat stații emisie recepție, top-uri de procese-verbale de contravenție, top dovezi, un top autorizații de reperație, două geci, una de poliție și una de damă, o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, un body-cam, un top de procese-verbale de contravenție, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală.
 
Primul inculpat a luat trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani închisoare și a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere:
 
a)să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d)să comunice schimbarea locului de muncă;
e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Mai mult, instanța i-a impus inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi a nominalizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 şi Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare, ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 
Al doilea inculpat a luat doi ani şi șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
Și cazul acestuia, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de trei ani.
 
Al treilea inculpat s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
Instanța a decis acordarea unor daune de 15.000 de lei.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii