Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, la judecată cu Secția 3 Poliție. Când se pronunță instanța

ro

03 Oct, 2022 00:00 1941 Marime text
  • Secția Civilă a analizat plângerea și susținerile celor două părți la finele săptămânii trecute și a anunțat că verdictul va fi pronunțat pe dagta de 14 octombrie 2022.
  • Amintim, la începutul lunii august 2022, ÎPS Teodosie a câștigat primul dintre cele cinci dosare deschise în total polițiștilor din Constanța, în care arhiepiscopul contestă amenzile primite de la aceștia în legătură cu nerespectarea măsurilor privind carantina.
 
Secția Civilă a Judecătoriei Constanța a analizat una dintre plângerile contravenționale formulate de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în contradictoriu cu Poliția Constanța, mai exact, cu Secția 3 Poliție Constanța, judecătorii anunțând că verdictul va fi pronunțat la mijlocul lunii octombrie 2022.
 
Este vorba despre dosarul civil cu indicativul 5071/212/2022, deschis de Teodosie Petrescu, numele laic al ÎPS Teodosie, intentat Secției 3 Poliție Constanța, având ca obiect „plângere contravenţională PF 0064808“.
 
Secția Civilă a analizat plângerea și susținerile celor două părți la finele săptămânii trecute și a anunțat că verdictul va fi pronunțat pe dagta de 14 octombrie 2022.
 
Până atunci, aceeași Secție Civilă a Judecătoriei Constanța, dar în alt complet, urmează să pronunțe soluția și într-un alt dosar deschis de ÎPS Teodosie Secției 3, urmând ca verdictul în dosar (4885/212/2022) să fie pronunțat pe 6 octombrie 2022.
 
Amintim, la începutul lunii august 2022, ÎPS Teodosie a câștigat primul dintre cele cinci dosare deschise în total polițiștilor din Constanța, în care arhiepiscopul contestă amenzile primite de la aceștia în legătură cu nerespectarea măsurilor privind carantina.
 
Oficial, de la IPJ Constanța
 
Pentru a contextualiza, iată anunțurile oficiale transmise de IPJ Constanța la data de 24 ianuarie 2022:
 
„Astăzi, în jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020.  Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.
 
„Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.
 
 „Astăzi, în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanța, participând la un eveniment, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei“.
 
Cinci dosare au fost ulterior deschise de ÎPS Teodosie la Judecătoria Constanța, unul fiind deja câștigat de Înaltpreasfinția Sa, iar altele două rămânând în pronunțare.
 
Oricare vor fi deciziile Judecătoriei Constanța, ele vor putea fi atacate la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce a primit îPS Teodosie de la Preafericitul Părinte Daniel la aniversarea a 15 ani de patriarhat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii