Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Realitatea Plus! Ce a declarat Nicolae Lucian Duţă, fostul șef al Casei Naţionale de Sănătate, înainte de condamnare (VIDEO)

ro

01 Aug, 2022 14:21 1914 Marime text


Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Nicolae Lucian Duţă, fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la 6 ani de închisoare cu executare!
 
Într-un interviu acordat la Realitatea Plus înainte de condamnare, Nicolae Lucian Duţă a spus că nu mai are încredere în justiție din țara noastră și că ar fi fost condamnat doar în baza unor denunțuri.
 
„Ce pot să vă spun că trecerea mea prin sistemul judiciar românesc...acolo am văzut o suferință care este mai mare decât cea din spitale. Indiferent de verdict, voi fi altcineva. Acesta nu este numai cazul meu. Neîncrederea pe care o am în justiție este dată de multiple evenimente care s-au derulat, multe dintre ele chiar și în spațiul public. Condamnarea mea se bazează pe denunțul a două persoane. Nu există o altă probă la dosar“, a mai spus Nicolae Lucian Duţă.   
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar.
 
Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția.
 
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii