Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspector antifraudă din Constanţa, agresat! Anunțul judecătorilor

ro

16 Nov, 2022 10:22 1327 Marime text


Curtea de Apel Constanța a finalizat cercetarea specifică într-un dosar penal deschis după ce, în 2016, un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa a fost agresat în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat.
 
Inspectorul antifraudă a fost agresat de o femeie din Brașov.
 
Inculpata a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Mangalia, la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 

Conform rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că, în iulie 2016, inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.
 
De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.

 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii