Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICCJ lansează noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial

ro

24 Dec, 2021 14:24 1511 Marime text


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anunţat, vineri, 24 decembrie 2021, că a lansat noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial, care permite căutarea hotărârilor în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept.
 

„În continuarea implementării Planului de digitalizare a instanţei supreme, adoptat în vara acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lansat, vineri, noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial - www.iccj.ro", se precizează într-un comunicat al ICCJ.


Noul motor de căutare facilitează identificarea jurisprudenţei indexate a instanţei supreme, permiţând căutarea hotărârilor pronunţate de secţii şi de completurile de 5 judecători în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept, scrie AGERPRES.
 

„Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pune la dispoziţia cetăţenilor un nou instrument prin care se asigură accesul acestora la jurisprudenţă, consolidând transparenţa actului de justiţie, în forma sa finală.

De asemenea, noul motor de căutare contribuie la asigurarea caracterului unitar al jurisprudenţei, înscriindu-se în eforturile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a îşi îndeplini misiunea constituţională", menţionează Înalta curte. 


Sursă foto: Facebook.com/ 
Înalta Curte de Casație și Justiție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii