Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul (r) Gherghe, fostul adjunct al serviciului de informații din Armata României, ar putea fi pus azi în libertate

ro

23 Apr, 2021 09:19 1712 Marime text


Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al DGIA - Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) - serviciul de informații al Armatei Române, cere să fie pus în libertate! 

Solicitarea va fi analizată azi de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. 

Gherghe este cercetat în dosarul nr. 11/P/2021, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.
 
S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
 
La data de 27 martie 2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.
 
Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii