Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă, chemată la judecată de mai mulți polițiști. Prima decizie, favorabilă oamenilor legii

ro

07 Aug, 2020 00:00 1912 Marime text
  • Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanța au dat câștig de cauză mai multor polițiști din cadrul Gărzii de Coastă, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I.


Oamenii legii au chemat în instanță Garda de Coastă, dosarul (27667/3/2018) fiind înregistrat la Tribunalul Constanța la începutul lunii ianuarie 2019.


Zilele trecute, la solicitarea polițiștilor, Tribunalul Constanța a decis obligarea Gărzii de Coastă să emită decizii de salarizare prin care să recalculeze salariul reclamanţilor la nivelul maxim corespunzător celui pentru funcţii similare din cadrul aceleiaşi familii ocupaţionale şi categorii profesionale stabilit în cadrul instituţiei pentru aceeaşi funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, dacă activitatea se desfăşoară în aceleaşi condiţii, conform prevederilor art. 1 alin. 51 din OUG nr. 83/2014, începând cu data de 13.08.2015.


Mai mult, judecătorii au decis obligarea Gărzii de Coastă Constanţa la plata către reclamanţi, începând cu data de 13.08.2015, a drepturilor salariale ce rezultă ca diferenţă dintre veniturile determinate conform celor stabilite în paragraful anterior şi veniturile efectiv încasate de aceştia, drepturi ce vor fi actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective şi la care se adaugă dobânda legală calculată de la data la care era datorată fiecare sumă şi până la data plăţii efective.


Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Citește și

Unul dintre cele mai vechi dosare cu polițiști din IPJ Constanța a ajuns la final. Totul se decide azi. Ce pretenții au oamenii legii

Sute de polițiști din Constanța își unesc din nou forțele în instanță. Cer drepturi salariale la nivelul maxim


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii