Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant „marca“ DIICOT Constanța în Ploiești! Anunțul judecătorilor

ro

17 Dec, 2022 00:00 1979 Marime text
 
 
  • Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi inculpați, în municipiile București și Ploiești, fiind descoperite și ridicate peste 28 de kilograme de canabis, sumele de 8.900 de lei și 150 de euro, un cântar electronic și mai multe telefoane mobile.
  • În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus cocaina în țară prin intermediul unui colet expediat din Italia printr-o societate de transport.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța au solicitat și obținut ca două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc să rămână în stare de arest preventiv.
 
Decizia a fost luată aseară de judecătorii de la Tribunalul Constanța. 
 
Oficial!
 

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de -inculpatul (...), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi faţă de inculpata (...) cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic interna țional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, începând din data de 19 decembrie 2022, până în data de 17 ianuarie 2023, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpaţi, ca nefondată. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

 
Mandatele de arestare nu sunt definitive.
 
Amintim că la data de 18.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.
 
Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, inculpații au fost prinși în flagrant, în municipiul Ploiești, de către organele de urmărire penală în timp ce transportau cantitatea de aproximativ 500 de grame de cocaină.
 
De asemenea, cu ocazia percheziției corporale și a autoturismului au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor și 7,34 grame de canabis și 3 telefoane mobile.
 
Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi inculpați, în municipiile București și Ploiești, fiind descoperite și ridicate peste 28 de kilograme de canabis, sumele de 8.900 de lei și 150 de euro, un cântar electronic și mai multe telefoane mobile.
 
În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus cocaina în țară prin intermediul unui colet expediat din Italia printr-o societate de transport.
 
Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Ploiești, precum și al jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile Ploiești și București.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mascații de la DIICOT au făcut percheziții în Constanța și Valu lui Traian! Final de anchetă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii