Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Iernii 2016 Primăria Constanţa cere Fundaţiei Umanitare „Clopot“ să restituie peste 400.000 de lei. Solicitarea, respinsă în primă instanţă (documente)

ro

20 Feb, 2019 00:00 2443 Marime text
Magistraţii din cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au soluţionat în primă instanţă dosarul 2901/118/2018, cauză în care Primăria Constanţa a chemat la judecată Fundaţia Umanitară „Clopot“.
 
Conform datelor oficiale, Primăria Constanţa a solicitat instanţei de judecată obligarea Fundaţiei Umanitare „Clopot“ să restituie suma de 480.664 de lei, reprezentând cheltuieli declarate neeligibile de către Curtea de Conturi în cadrul proiectului „Festivalul Iernii 2016“.
 
Ionela Bărboi, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Constanţa, spune că instituţia pe care o reprezintă va contesta decizia Tribunalului Constanţa.
 
La rândul său, Valentin Ispas, din partea Fundaţiei „Clopot“, susţine că tot în cadrul dosarului 2901/118/2018 au solicitat obligarea Primăriei Constanţa să achite ultima tranşă de bani din cadrul proiectului. „Cele două cereri au fost respinse (n.r. atât a Primăriei Constanţa, cât şi a Fundaţiei „Clopot“). Acum, noi vom face recurs“, a mai spus Valentin Ispas.
 
Aşa cum arătam şi într-o ediţie anterioară, în 2016, Primăria Constanţa a alocat 1,6 milioane de lei, aproximativ 360.000 de euro, pentru organizarea Festivalului Iernii. Fundaţia Umanitară „Clopot“, din Suceava, a fost declarată câştigătoare, oferta sa acumulând 80 de puncte. Coordonator al proiectului a fost Ana Maria Tramundana (n.r. cunoscută publicului ca Adara). Responsabil financiar al proiectului a fost Sanda Pavel, angajată a Primăriei Cuza Vodă pe funcţia de contabil, iar responsabil juridic, Adrian Culicencu, secretar al Primăriei Săcele din judeţul Constanţa.
 
În derularea evenimentului, Fundaţia „Clopot“ a venit cu propria parte de finanţare, respectiv 20% din valoarea finală a proiectului. Potrivit proiectului, la Festivalul Iernii au avut loc manifestări cultural-artistice şi recreative, în perioada 1-30 decembrie 2016. Parteneri ai evenimentului au fost: Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, centre de plasament din subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Teatrul „Căluţul de Mare“, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Clubul „Amicii“, Concert Constanţa Brass Band, ansambluri folclorice din Constanţa, Fântânele şi Ovidiu, Compagnie des Quidams din Franţa (n.r. francezii nu au mai ajuns la Constanţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, susţine Fundaţia „Clopot“), Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului, Teatrul de pe Lipscani etc.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, Fundaţia „Clopot“ a luat fiinţă în Suceava, în 1997, la iniţiativa Elenei Tania Toroniuc, în scop filantropic, nonprofit, urmărind organizarea de activităţi umanitare de caritate şi ajutorarea persoanelor aflate în stare de nevoie socială. După retragerea lui Mihai Bolohan – director, a lui Florin Bolohan – director adjunct şi a Elenei Loredana Bolohan – director administrativ, în 2008, fundaţia a fost cesionată către bucureşteanca Brînduşa Dăscălescu (unic membru). Ulterior, aceasta a deschis un punct de lucru şi în Suceava, în Constanţa şi în capitală. În 2017, fundaţia şi-a închis toate celelalte puncte de lucru şi sediul din Suceava şi s-a mutat în municipiul Constanţa, pe strada Bogdan Vodă nr. 63. Scopul declarat al fundaţiei este organizarea cursurilor de perfecţionare în domeniul media şi antreprenoriat şi promovarea afacerii.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi accesa raportul final de activitate al Festivalului Iernii 2016, precum şi decizia Tribunalului Constanţa în prezentul dosar.
 
Citeşte şi:
 
Asociaţia Culturală Teatrelia (controlată de Anamaria Tramundana), obligată în primă instanţă să restituie Primăriei Constanţa 145.388,31 de lei

Făgădău bifează o premieră! Primăria Constanţa nu mai acordă tranşa a doua a plăţii pentru Festivalul Iernii 2016 şi cere bani înapoi Fundaţiei „Clopot“ pentru nerespectarea proiectului tehnic! (galerie foto+documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii