Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faptă abominabilă comisă de doi constănțeni pedepsită cu aproape 50 de ani de închisoare! Se cere rejudecarea cauzei

ro

23 Nov, 2022 00:00 2543 Marime text
 
 
  • Cadavrul victimei a fost descoperit în apă de o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea a fost cauzată de asfixia mecanică prin înec, pe fondul stării de inconştienţă induse de leziunile traumatice produse. 
  • În primă fază a anchetei, în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2015, administratorul fermei a reclamat dispariţia paznicului, iar în urma investigaţiilor, a fost identificat şi depistat în aceeaşi zi unul dintre inculpați. 
  • Mai departe, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, lucrătorii de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa l-au depistat, în cursul zilei de 9 decembrie 2015, şi pe cel de-al doilea inculpat, care, timp de două zile, s-a ascuns în zona carierei dezafectate de piatră dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.
 
 
Tribunalul Constanța a fost investit cu o nouă solicitare de revizuire a dosarului privind paznicul ucis și apoi aruncat într-un canal cu apă de lângă ferma agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic!
 
În acest sens, unul dintre cei doi inculpați din dosar a formulat o cererea de rejudecare a cauzei, motivând că fapta ar fi fost săvârșită și cu alte persoane.
 
Primul termen a fost stabilit pentru luna ianuarie 2023.
 
Amintim că în cauză au fost trimiși în judecată doi inculpați – unul din Palazu Mic iar al doilea din Ovidiu, județul Constanța!
 
Ambii au fost condamnaţi de Tribunalul Constanța la aproape 45 de ani de închisoare.
 
Cei doi au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub acuzaţia de omor calificat şi tâlhărie calificată.
 
Potrivit anchetatorilor, în noaptea dintre 6 şi 7 decembrie 2015, în jurul orei 24.00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi inculpaţi s-au deplasat la o fermă agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic, de unde au reuşit să sustragă mai multe obiecte, printre care un acumulator auto, o rolă de cablu şi un lanţ.
 
Cei doi au fost surprinşi de paznicul fermei, un bărbat de 43 de ani, pe care l-ar fi atacat, spun procurorii, prin acţiuni conjugate, „lovindu-l cu o bâtă şi cu muchia netăioasă a unei toporişti, apoi, în mod repetat, cu pumnii şi cu picioarele, preponderent în zona capului“.
 
„La final, au târât victima inconştientă câţiva metri şi au aruncat-o în apa curgătoare (derea) din apropierea fermei, după ce au şi deposedat-o de telefonul mobil, un cuţit şi o lanternă“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
Cadavrul victimei a fost descoperit în apă de o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea a fost cauzată de asfixia mecanică prin înec, pe fondul stării de inconştienţă induse de leziunile traumatice produse.
 
În primă fază a anchetei, în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2015, administratorul fermei a reclamat dispariţia paznicului, iar în urma investigaţiilor, a fost identificat şi depistat în aceeaşi zi unul dintre inculpați.
 
Mai departe, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, lucrătorii de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa l-au depistat, în cursul zilei de 9 decembrie 2015, şi pe cel de-al doilea inculpat, care, timp de două zile, s-a ascuns în zona carierei dezafectate de piatră dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.
 
De menţionat că cel de-al doilea inculpat a recunoscut comiterea faptelor şi a explicat că, împreună cu primul inculpat, a săvârşit faptele împotriva paznicului fermei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Crimă în Constanța! Bărbat lovit cu cuțitul în gât! Când se va pronunța instanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii