Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După înființare, OMD Mamaia-Constanța va gestiona taxa de promovare turistică

ro

27 Aug, 2020 13:35 3018 Marime text

 
 
  • Se pun bazele Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța
  • OMD a fost aprobată prin OG 15/2017 aprobată cu completări și modificări prin Legea 275/2018
  • Prin înființarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) se stabilește parteneriatul între autorități publice locale și mediul privat, iar decizia privind strategia de promovare turistică a destinației turistice locale, care implică utilizarea taxei de promovare turistică, va fi luată de comun acord
  • La nivelul municipalității, grupul de lucru este coordonat de viceprimarul Costin Răsăuțeanu
  • Se lucreaza la statutul și actulu constitutiv, care trebuie agreat atât de primăria Constanța cât și de mediul de afaceri din industria turismului 
 
La începutul acestei săptămâni a avut loc o ședință pentru înființarea Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța.
 
La nivelul municipalității, grupul de lucru este coordonat de viceprimarul Costin Răsăuțeanu. Acesta a explicat pentru ZIUA de Constanța ce presupune acest demers, crearea Organizației de Management al Destinației- Mamaia-Constanța. 

“Am avut o întâlnire de lucru online constructivă cu mediul de business pentru crearea Organizației de Management al Destinației- Mamaia-Constanța.
Am discutat deschis despre cât de important este acest demers, dar și despre implicațiile directe în conservarea resurselor turistice, în creșterea circulației turistice și a volumului de încasări din turism la nivel local și național. 
De asemenea, am abordat aspecte legate de funcționarea organizației și  etapele necesare pentru a asigura transparența demersurilor, actiunile necesare pentru asigurarea sustenabilitatii,  precum și modul de lucru al asocierii, pentru a respecta cadrul legal în domeniu și eficiența parteneriatului’’.


Potrivit viceprimarului municipiului Constanța, comisia mixtă de lucru formată din reprezentanți ai mediului privat și ai primăriei  lucrează deja la un prim draft de statut și act constitutiv, urmând ca după identificarea, cu respectarea legislației în domeniu, a partenerilor din mediul privat, să se treacă la etapa de agreere de  către ambele părți a prevederilor Statutului și Actului Constitutiv. 
 
Vă reamintim, noțiunea de OMD a fost aprobată prin OG 15/2017 aprobată cu completări și modificări prin Legea 275/2018.
Prin înființarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) se stabilește parteneriatul între autorități publice locale și mediul privat, iar decizia privind strategia de promovare turistică a destinației turistice locale, care implică utilizarea taxei de promovare turistică, va fi luată de comun acord.
 
Citește și: Au demarat procedurile de înființare a Organizației de Management al Destinației Constanța 
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/au-demarat-procedurile-de-infiintare-a-organizatiei-de-management-al-destinatiei-constanta-727384.html?print
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii