Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA intră tare în transportul de călători din județul Constanța! (VIDEO)

ro

07 Apr, 2022 00:00 9512 Marime text
  • Marian Butnaru, șeful ARR Constanța, a rămas fără telefon și fără hard-ul de la calculator.
  • Potrivit unor surse, oamenii legii au efectuat controale și în autogara CFR din Constanța.
 
„Cutremur“ în sistemul de transport călători din județul Constanța! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au efectuat ieri, 06 aprilie 2022, 21 de percheziții domiciliare în locații situate pe raza județului Constanța, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firmă.
 
Instituția publică în cauză este Agenția Teritorială din Constanța a Autorității Rutiere Române.
 
Potrivit DNA, în cauză sunt efectuate cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța.
 
Cu privire la acțiunea DNA, șeful Agenției Teritorială din Constanța a Autorității Rutiere Române, Marian Butnaru, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că procurorii DNA i-au ridicat telefonul mobil și hard-ul de la calculator.
 
„Din sediul autorității nu s-a ridicat decât hardul de la calculatorul meu. În rest, alte documente nu. Mi-au luat telefonul. Nu am fost chemat (nr. la DNA). Dacă mă cheamă, mă duc, așa este normal. (...) Noi nu avem niciun rol în transportul județean. Licitațiile sunt în curs de clarificare, nu s-a dat un verdict. Pe fiecare cod de traseu sunt două trei firme“, a mai spus, ieri, după percheziții, șeful ARR Constanța. 
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE. Ce spune președintele CJC?
Marian Butnaru, șeful ARR Constanța, primele declarații după perchezițiile DNA - „Au luat hardul de la calculatorul meu și telefonul“

 
Ei sunt greii care își dispută traseele de transport de persoane în județul Constanța pentru următorii 7 ani și peste 120 milioane de euro!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii