Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT - aproape 100 de persoane, reținute

ro

26 May, 2023 16:39 1348 Marime text



În data de 25.05.2023, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, au fost vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii au pus în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 300 de mandate de aducere.

În cauzele instrumentate, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus, până la această oră, reținerea a 97 de inculpați pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar față de 35 de inculpați.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate aproximativ 40 de kilograme canabis, 4 culturi indoor de canabis cu instalațiile aferente, peste 18 kilograme de droguri de risc și mare risc (droguri sintetice, rezină de canabis, cocaină, ciuperci halucinogene), peste 900 comprimate, 60 de mărunțitoare mecanice și 37 de cântare de precizie.

De asemenea, au fost ridicate 7 arme letale și 11 arme neletale, peste 162 bucăți de muniție de diferite categorii, 13 autoturisme de lux, mai multe bijuterii și 5 ceasuri de lux, 241 telefoane mobile, 19 laptop-uri și 23 bucăți medii de stocare și 16 carduri bancare.

Totodată, au fost identificate și indisponibilizate sumele de 114.000 euro, 789.000 lei, 490.000 forinți, 2130 dolari SUA și 630 lire sterline.

Acțiunile au beneficiat de suportul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor județene de poliție și inspectoratelor județene de jandarmerie.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii