Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Definitiv Primarul din Constanța, autorizat să desființeze antenele Vodafone

ro

09 Feb, 2022 00:00 19662 Marime text


 
  • Tribunalul Constanța a decis ieri, 8 februarie 2022, în completul Apel Civil 7 al Secției I Civile a instanței, format din magistrații Adrian Neagu și Aurora Coadă, să respingă ca nefondat apelul declarat în cauză de Vodafone România SA.
  • Este vorba despre dosarul civil 28819/212/2020, ce are ca obiect „autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991)“ și în care părți sunt Primarul Municipiului Constanța, în calitate de intimat-reclamant și, respectiv, SC Vodafone România SA, în calitate de apelant-pârât.
 
Decizie definitivă, în instanță, în legătură cu solicitarea Primarului Municipiului Constanța de a se autoriza desființarea unor antene aparținând Vodafone România.
 
Tribunalul Constanța a decis ieri, 8 februarie 2022, în completul Apel Civil 7 al Secției I Civile a instanței, format din magistrații Adrian Neagu și Aurora Coadă, să respingă ca nefondat apelul declarat în cauză de Vodafone România SA.
 
Amintim, compania de telecomunicații atacase la Tribunal decizia Judecătoriei Constanța prin care primarul Constanței a fost autorizat să desființeze o parte din antenele Vodafone din oraș, fiind vorba despre anumite lucrări considerate a fi nelegale.
 
Este vorba despre dosarul civil 28819/212/2020, ce are ca obiect „autorizare desființare lucrări (Legea 50/1991)“ și în care părți sunt Primarul Municipiului Constanța, în calitate de intimat-reclamant și, respectiv, SC Vodafone România SA, în calitate de apelant-pârât.
 
În minuta hotărârii de ieri a Tribunalului Constanța se arată că instanța „respinge apelul ca nefondat. Definitivă“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, lucrările contestate de primar constau în „reconfigurare antenă existentă executată pe terasa blocului T18 (...), unui număr suplimentar de 18 antene de diferite diametre pe planșeul existent cu înălțime de aproximativ 9,00 m, pe lângă cele amenajate conform autorizației de construire nr. 1062/06.05.2005 și montarea unui pilonet cu o antenă tip RF“.
 
Cazul a fost soluționat, în primă instanță, de completul C34 al Secției Civile a Judecătoriei Constanța, prezidat de magistratul Irina Ionescu, decizia judecătorilor fiind de a admite acțiunea primarului.
 
Vodafone a cerut respingerea cererii
 
Astfel, prin Hotărârea nr. 6001/2021, instanța a admis cererea de chemare în judecată și a obligat compania „să desfiinţeze lucrările de construcţii pe care le-a realizat fără a deține autorizație de construire, astfel cum au fost identificate și individualizate prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 12105/26.01.2018, respectiv la aducerea imobilului la starea inițială, în termen de trei luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, iar în caz de neconformare, autorizează reclamantul să procedeze la desființarea lucrărilor executate în mod neautorizat la imobilul menționat în procesul-verbal de constatare și sancționare a contravețiilor nr. 12105/26.01.2018, pe cheltuiala pârâtei“.
 
Amintim, de asemenea, că, la momentul judecării dosarului în primă instanță, reprezentanții Vodafone România au invocat excepția lipsei calității procesuale pasive, iar pe fondul cauzei au solicitat respingerea cererii.
 
Mai exact, aceștia au argumentat că „pentru modificarea, înlocuirea sau adăugarea de echipamente de comunicații electronice (antene) fără efectuarea unor lucrări asupra infrastructurilor fizice de susținere, nu este necesară autorizație de construire, astfel că lucrările nu au fost realizate nelegal, iar art. 32 alin. 1 din Legea nr. 50/1991 se referă la desființarea contrucțiilor și nu a lucrărilor“.
 
După analizarea actelor depuse la dosarul cauzei, magistrații Judecătoriei Constanța au decis să admită acțiunea primarului.
 
Acum, Tribunalul Constanța a decis, la rândul său, să respingă apelul declarat de Vodafone România SA, confirmând, astfel, decizia primei instanțe.
 
În urma acestei decizii, compania de telefonie are la dispoziție trei luni de la rămânerea definitivă a hotărârii pentru a aduce imobilul vizat la starea inițială. În caz de neconformare, primarul Constanței este autorizat să procedeze la desființarea lucrărilor executate în mod neautorizat.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța a cerut autorizare pentru desființare lucrări la un magazin Mega Image. Decizia judecătorilor (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii