Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie finală în cazul unui „avocat“ din Dobrogea, condamnat în primă instanță la aproape 9 ani! A intervenit prescripţia răspunderii penale

ro

24 Jan, 2023 10:20 2241 Marime text



Condamnat în primă instanță de judecătorii din Tulcea, la aproape nouă ani de închisoare cu executare, un bărbat care se recomanda „avocat“, ce își desfășura activitatea atât în Constanța, cât și în Tulcea, poate răsufla ușurat!
 
Și asta pentru că judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au încetat procesul penal faţă de inculpat (...) urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
În primă instanță, judecătorii din Tulcea au decis condamnarea inculpatului la aproape nouă ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracțiunii de folosire fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România”, „U.N.B.R.”, ori „Uniunea Avocaţilor din România” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Mai mult, bărbatul a fost găsit vinovat și de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
 
De menționat că instanța a desființat mai multe împuterniciri avocaţiale și a confiscat în vederea distrugerii ştampilele rotundă şi pătrată cu denumirile specifice formelor de organizare şi exercitare aprofesiei de avocat, delegaţii şi o pancardă inscripționată cu denumirile „Uniunea Naţionala a Barourilor din România“, „Baroul Bucureşti“.
 
De precizat că inculpatul s-a prezentat în trecut la sediul DNA – Serviciul Teritorial Constanta în calitate de avocat al unei persoane vătămate și a exercitat acte specifice profesiei de avocat prin studierea unui dosar penal.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii