Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel se pronunță marți în dosarul deschis de Școala 30 Constanța

ro

18 Mar, 2023 00:00 2139 Marime text
  • Instanța de recurs a judecat la finele acestei săptămâni recursurile declarate de CLC și Colegiul Tomis împotriva deciziei Tribunalului de a anulat HCL Constanța 203 din 30.03.2021 ce vizează spațiul de pe strada Flămânda din oraș.
  • După dezbateri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții au anunțat că soluția va fi pronunțată pe data de 21 martie 2023.

Momente decisive la Curtea de Apel Constanța, instanță de la care se așteaptă pronunțarea unei decizii definitive în litigiul vizând Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ din oraș, Colegiul Tehnic Tomis și Consiliul Local Constanța.

Instanța de recurs a judecat la finele acestei săptămâni recursurile declarate de CLC și Colegiul Tomis împotriva deciziei Tribunalului de a anulat HCL Constanța 203 din 30.03.2021 ce vizează spațiul de pe strada Flămânda din oraș.

După dezbateri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții au anunțat că soluția va fi pronunțată pe data de 21 martie 2023.

Oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va fi definitivă.

Amintim, procesul a fost inițial câștigat de către Școala 30, în luna martie 2022.

La momentul respectiv, Tribunalul a admis cererea școlii și a decis anularea HCL 203 din 30.03.2021, procesul având în centru un spațiu situat pe strada Flămânda, din Constanța.

Iată minuta hotărârii pronunțate atunci de Tribunal, atacată ulteiror la Curtea de Apel:

Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țiţeica în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Constanţa. Anulează Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 203 din 30.06.2021. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în sumă de 2.550 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat.
 

Ce vizează litigiul

Amintim, HCL Constanța 203/30.03.2021, anulată în primă instanță, făcea referire la încetarea aplicabilității prevederilor art. 1 alin 4. Și art. 4 din HCL 359/2018 privind modificarea anexel la HCL nr. 335/2011 privind transmiterea unor imobile, aparținând domeniului public al municipiului Constanța din administrarea RAEDPP Constanța în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Totodată, așa cum se arăta în edițiile anterioare, la momentul înregistrării dosarului la instanță, directorul instituției, Sorin Cernăianu a precizat pentru ZIUA de Constanța:

„Noi am demarat procedurile, pentru copiii și părinții și colegii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”. Avocatul a urmat toate procedurile – a depus la Prefectura Constanța, a primit răspuns negativ, iar acum a depus plângerea în instanță”.

Directorul școlii a mai punctat că toate aceste proceduri vor urma calea legală și că interesele sale, în calitate de manager de instituție se bazează pe interesul părților implicate în bunăstarea copiilor.

Demersul în instanță are legătură cu faptul că, la începutul anului școlar 2021-2022, pe 13 septembrie 2021 a fost organizată o grevă japoneză la sediul școlii.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții unității de învățământ este vorba despre lipsa de spațiu suficient, astfel încât cei 1.460 de elevi ai instituției nu beneficiază de baza materială a laboratoarelor, a bibliotecii și nici de sală de sport.

„Suntem consternați de faptul că factorii decidenți din administrația locală nu au găsit soluții optime pentru rezolvarea acestei probleme ce afectează o comunitate mare de elevi și de părinți, problemă cunoscută, de altfel, încă de pe vremea administrației Făgădău. Acțiunea noastră nu va afecta procesul instructiv-educativ“ - au precizat reprezentanții unității de învățământ.

În legătură cu HCL-ul amintit mai sus, precizăm că prin HCL 203/30.06.2021 s-a încetat aplicabilitatea prevederilor art. 1 alin 4. Și art. 4 din HCL 359/2018.

Prin HCL 359/2018, s-a aprobat transmiterea din administrarea Consiliului local în administrarea unității de învățământ situate pe strada Flămânda, a imobilului din b-dul Tomis nr. 153. Mai exact, este vorba de o cantina (P+subsol) – 735 mp, internat (P+3) – 700 mp, sală gimnastică (P) – 525 mp și teren de 6.979 mp.

Așa cum am afirmat anterior, decizia Curții de Apel în cauză va fi definitivă.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

LIVE. UPDATE. Panică la Constanța Incendiu la Școala nr.30 „Gheorghe Țițeica”! Sute de copii evacuați! (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii