Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, verdict în procesul Obreja vs. Agenția Națională de Integritate!

ro

23 Sep, 2021 00:00 2133 Marime text

 
  • Maria Teodora Obreja, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a contestat la Curtea de Apel un raport ANI, potrivit căruia aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
  • Curtea de Apel Constanța, în completul prezidat de magistratul Andrea Bianca Andruș, a decis respingerea acțiunii introduse de angajata de la Protecția Consumatorilor.
  • La alegerile locale de anul trecut, Maria Teodora Obreja deschidea lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța, din partea PPUSL.
  • Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, la Curtea Supremă.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța, în completul prezidat de magistratul Andrea Bianca Andruș, s-au pronunțat în procesul în care Maria Teodora Obreja a chemat în instanță Agenția Națională de Integritate.
 
Maria Obreja, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a contestat la Curtea de Apel un raport ANI, potrivit căruia aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
 
Marți, 22 septembrie 2021, Curtea de Apel Constanța, în completul prezidat de magistratul Andrea Bianca Andruș, a decis respingerea acțiunii introduse de angajata de la Protecția Consumatorilor.
 
În minuta Hotărârii nr. 176/2021 a Curții de Apel Constanța se arată că instanța „respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată“.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, în acest caz dosarul urmând să ajungă pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Amintim, potrivit Agenției Naționale de Integritate, Maria Teodora Obreja s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.
 
„Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ“, potrivit ANI.
 
La alegerile locale de anul trecut, Maria Teodora Obreja deschidea lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța, din partea PPUSL, partid cu care Horia Constantinescu a candidat la Primăria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Declarație de avere
Adela Stoian, funcționarul din Primăria Municipiului Constanța, cercetat de Agenția Națională de Integritate (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii