Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța cere dosarul Zonei Peninsulare!

ro

14 Mar, 2023 10:13 1144 Marime text
Dosare, la Tribunalul Constanța. Foto cu rol ilustrativ!

Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța au decis să amâne pentru luna aprilie judecarea recursului declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei Tribunalului privind suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului.

Amintim, Tribunalul a decis recent ca regulamentul să rămână suspendat până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.

Consiliul Local însă se opune acestei măsuri, așa încât avocații CLC s-au adresat Curții de Apel Constanța.

Totuși, Curtea de Apel a decis ieri, 13 martie 2023, să amâne judecarea recursului pentru data de 10 aprilie 2023, termen până la care se va solicita Tribunalului întregul dosar 807/118/2022, care vizează anularea regulamentului.

Pe de altă parte, însă, Tribunalul Constanța este așteptat la rândul său să se pronunțe asupra Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, judecătorii amânând pentru data de 17 martie 2023 luarea unei decizii privind anularea acestuia.

Oricare va fi decizia Tribunalului cu privire la anularea regulamentului, aceasta va putea fi atacată, de asemenea, la Curtea de Apel Constanța.

Facem precizarea că, printre motivele care au determinat Tribunalul să suspende regulamentul până la soluționarea definitivă a cererii de anulare, s-a aflat și cel legat de lipsa avizelor de la poliția rutieră pentru închiderea drumurilor cu stâlpișori ficși:

„În ceea ce privește susținerea reclamanților privind lipsa avizulului poliției rutiere pentru restricții pe drumuri publice, instanța reține că potrivit art. 5 alin.7 din O.U.G. nr. 195/2002: ″Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere.″ În cauza de față prin actul normativ a cărui suspendare se solicită se stabilesc zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile în Zona Peninsulară, fiind astfel instituite măsuri de restricție a circulației pe drumurile publice. Pârâtul Consiliul Local Constanța a depus documentația care a stat la baza emiterii actului atacat, dar printre aceste înscrisuri nu se regăsește și avizul poliției rutiere, astfel că pare întemeiată critica reclamanților cu privire la acest aspect“, spune instanța în hotărârea atacată de avocații CLC.

Mai multe detalii despre motivele suspendării regulamentului puteți citi aici.

De asemenea, motivele invocate de avocații Consiliului Local Constanța împotriva suspendării regulamentului le puteți consulta aici.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii