Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu unanimitate! Fost procuror Anticorupție din Constanța, pensionat la cerere. A intrat în sute de dosare

ro

22 Feb, 2022 09:19 2128 Marime text


Este oficial!

Magistratul constănțean Oana Blendea va ieși la pensie, propunerea către Președintele României fiind înaintată pentru eliberarea din funcție ca urmare a pensionării, începând cu data de 15 martie 2022.

Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi, de către Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea procurorului constănțean.

Procuror al Serviciului Teritorial Anticoruopție Constanța al DNA până în 2015, magistratul Oana Blendea a solicitat ulterior CSM să i se permită revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, unde și-a continuat activitatea până în prezent.

În calitate de procuror DNA Constanța, Oana Blendea a intrat în sala de judecată pentru sute de dosare instrumentate de colegii săi de la Anticorupție, solicitând judecătorilor condamnarea în baza rechizitoriilor întocmite.

Printre aceste cazuri, așa cum arătam în edițiile anterioare, s-a numărat și unul dintre primele dosare ale lui Nicușor Daniel Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, la finele procesului penal, însă, acesta fiind găsit nevinovat de către judecători.

În ce privește pensionarea magistratului Oana Blendea, decizia a fost luată în cadrul ședinței de luni, 21 februarie 2022, a Secției pentru procurori a CSM, cu unanimitatea voturilor, urmând ca propunerea să fie înaintată Președintelui României, pentru semnarea decretului privind eliberarea din funcție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii