Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM caută șefi pentru justiția din Constanța! Care sunt posturile vacante

ro

05 Jan, 2023 00:00 1766 Marime text
  • Funcția de președinte al Tribunalului Constanța a devenit vacantă la data de 30 decembrie 2022, momentul în care s-a pensionat magistratul Cristina Ramona Duță, președintele în funcție.
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, la nivelul instanțelor arondate Curții de Apel Constanța, din județele Tulcea și Constanța, sunt nu mai puțin de 12 funcții de conducere vacante sau care urmează să se vacanteze în perioada următoare.
 
Totuși, acestora urmează să li se adauge și altora, în urma cererilor de eliberare din funcție, prin pensionare, admise de CSM și a decretelor semnate în acest sens de către Președintele României.
 
Pentru posturile de conducere din instanțe urmează să se organizeze concursuri la nivelul CSM sau procedurile de numire în funcție a președinților de secții, în conformitate cu legislația în vigoare.
 
Pensionări pe bandă rulantă la Tribunalul Constanța
 
Astfel, potrivit CSM, la nivelul Curții de Apel Constanța sunt vacante funcția de președinte al Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a instanței, dar și funcția de președinte al Tribunalului Constanța.
 
Funcția de președinte al Tribunalului Constanța a devenit vacantă la data de 30 decembrie 2022, momentul în care s-a pensionat magistratul Cristina Ramona Duță, președintele în funcție.
 
Totodată, pe 30 decembrie 2022 Președintele a semnat decretul și privind eliberarea din funcție a magistratului Cristina Mihaela Grădinariu, vicepreședintele Tribunalului Constanța.
 
În plus, la nivelul Tribunalului este vacantă și funcția de președinte al Secției Penale. Amintim, magistratul Lucian Lică, președintele secției, a ieșit la pensie în toamna anului 2022, fiind urmat la scurtă vreme de către magistratul Denis Gabriela Ghervase, delegată șef al secției de către CSM.
 
Magistratul Denis Gabriela Ghervase solicitase eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării, începând cu data de 15 decembrie 2022.
 
Situația în Dobrogea
 
În continuare, CSM spune că, la nivelul Tribunalului Tulcea, arondat Curții de Apel Constanța, sunt vacante funcțiile de vicepreședinte al instanței, președinte al Secției Penale, președinte al Secției penale, dar și președinte al Secției civile, de contencios administrativ și fiscal.
 
În ce privește Judecătoria Constanța, sunt vacante funcțiile de președinte al Secției pentru cauze penale și, respectiv, președinte al Secției pentru cauze civile.
 
Nici la judecătoriile din județ situația nu este mai roz: la Judecătoria Medgidia este vacantă funcția de vicepreședinte, iar la Judecătoria Mangalia – cea de președinte al instanței.
 
Nu în ultimul rând, sunt vacante, la nivelul judecătoriilor din județul Tulcea, arondate Curții de Apel Constanța, funcția de președinte al Judecătoriei Măcin și, respectiv, cea de președinte al Judecătoriei Tulcea.
 
În contextul pensionărilor masive din sistem din ultimele luni, tabloul funcțiilor vacante din instanțe vine, la rândul său, să arunce o lumină mai degrabă tristă asupra justiției din Dobrogea.
 
PRECIZĂRI:
 
 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Magistrat din Curtea de Apel Constanța, la pensie. Președintele a semnat decretul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii