Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeni aduși „acasă“ cu arcanul! Unul are condamnare pentru viol în Suedia, celălalt pentru trafic de persoane în scopul exploatării de prostituţiei, în Belgia

ro

01 Nov, 2022 00:00 1847 Marime text
 
 
  • Unul dintre inculpați este suspectat că, în 2017, în timp ce se afla în Suedia, ar fi încercat să violeze o femeie, însă fapta nu s-a mai consumat. Ulterior, tot în 2017, bărbatul ar fi obligat o femeie, prin violență, la acte sexuale orale.
  • Celălaltă persoană condamnată este bănuită că ar fi controlat și organizat mai multe tinere, în Belgia, în vederea practicării prostituţiei.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au dispune transferarea într-un penitenciar din România a două persoane condamnate în Belgia și în Suedia, în vederea continuării executării pedepselor aplicate.
 
În primul caz, judecătorii au admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța privind recunoaşterea şi punerea în executare pe teritoriul României a unei sentinţe pronunţată de Tribunalul de Primă Instanţă Attunda, Suedia prin care un bărbat a fost condamnat la o pedeapsă de 2370 zile închisoare (6 ani și 6 luni), pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de viol, prev. de Capitolul 6, art. 1 alin.l şi art. 15 alin.l din Codul penal suedez dinainte de 01.07.2018, precum şi Capitolul 23 art.l, din Codul penal suedez şi respectiv viol (2 fapte), prev. de Capitolul 6, art. 1, alin. 1 şi alin. 4 din Codul penal suedez dinainte de 01.07.2018. Instanța a dispus recunoaşterea şi punerea în executare a sentinţei penale, cu consecința transferului persoanei în cauză într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei aplicată pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol şi respectiv viol.
 
Cel în cauză este acuzat că, în 2017, în timp ce se afla în Suedia, ar fi încercat să violeze o persoană, însă fapta nu s-a mai consumat. Ulterior, tot în 2017, bărbatul ar fi obligat o femeie, prin violență, la acte sexuale orale.
 
În ce al doilea caz, Curtea de Apel Constanța a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța privind recunoaşterea şi punerea în executare pe teritoriul României a unei sentinţe penale n pronunţată de Tribunalul Corecţional Antwerpen, Belgia, prin care cetăţeanul român a fost condamnat la pedeapsa de 925 zile închisoare pentru săvârşirea unui număr de 5 infracţiuni de trafic de persoane în scopul exploatării de prostituţiei sau alte forme de exploatare sexuală în asociere. Instanța a dispus recunoaşterea şi punerea în executare a sentinţei penale și transferarea într-un penitenciar din România a persoanei condamnate, în vederea continuării executării pedepsei aplicată pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane în scopul exploatării de prostituţiei sau alte forme de exploatare sexuală în asociere.
 
Inculpatul este acuzat că, în perioada 2017 -2018, împreună cu alte două persoane, organiza şi controla mai multe tinere, în vederea practicării prostituţiei. Potrivit anchetatorilor, cei în cauză se ocupau de cazare, publicitate, transport către clienţi, dădeau instrucţiuni femeilor în ceea ce priveşte prestarea de servicii, preţurile practicate şi durata întâlnirilor, ocazie cu care a obţinut de la acestea diferite foloase materiale.
 
Persoanele condamante vor fi transferate într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepselor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un fost deținut ar fi violat o minoră în spatele unui bloc din Tomis Nord! Anunțul judecătorilor
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii