Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Șofer fără permis dus în arest! Judecătorii l-au trimis acasă

ro

16 Jan, 2023 09:22 1559 Marime text


Polițiștii din Constanța au depistat, în urmă cu souă seri, pe strada Plopilor din municipiul Constanța, în trafic un șofer ce nu avea permis de conducere!
 
Pentru fapta sa, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, el fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Constanța.
 
Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa l-au prezentat pe șofer Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă, acțiunea fiind respinsă de judecători.
 
Magistrații au dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpat.
 
Oficial!  
 

Respinge ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, formulată în dosarul nr. 271/P/2023. În baza art. 227 alin. (2) C.proc.pen. rap. la art. 202 alin. (4) lit. d), art. 218 şi urm. C.proc.pen. corob. cu art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpat M.-P.,(...), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. (1) din C.pen., cu aplic. art. 41 alin. (1) C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.01.2023 și până la data de 13.02.2023 inclusiv. În baza art. 227 alin. (1) teza finală C.proc.pen., dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului ș. M.-P., dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Dispoziţia de punere în libertate este executorie, potrivit art. 205 alin. (3) C.proc.pen. În baza art. 221 alin. (1) C.proc.pen., impune inculpatului M.-P. obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în ..., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alți participanți la comiterea infracțiunii, cu martorii ori experții, precum și cu alte persoane stabilite de organul judiciar. În baza art. 221 alin. (4) C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 C.proc.pen., onorariul avocatului din oficiu al inculpatului, în cuantum de 680 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Constanța. Cu drept de contestaţie.


Decizia nu este una definitivă!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul Motorina
Percheziții în Constanța și mai mulți șoferi trimiși în judecată! Procesul, amânat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii