Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Ofițer MApN în rezervă, condamnat pentru viol!

ro

10 Mar, 2023 09:42 2948 Marime text



Un ofițer MAPN în rezervă a fost condamnat de Judecătoria Mangalia aproape 6 ani de închisoare cu executare!
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Bărbatul a fost găsit vinovat în primă instanță pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă și l-a obligat pe inculpat la plata către aceasta a daunelor morale în cuantum de 50.000 lei.  
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia s-a reţinut că la data de 07.02.2018, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 12.00, inculpatul s-a deplasat la o sală de pariuri aparținând din Pecineaga, unde fosta sa prietena lucra.
 
Aici, spun anchetatorii, profitând de împrejurarea ca in incinta salii nu se aflau clienți, inculpatul ar fi obligat-o pe tânără să consume 150 ml coniac, după care a forțat-o să se deplaseze la toaletă unde, prin constrângere fizică ( lovituri aplicate cu pumnii si cu telefonul mobil la nivelul capului), a determinat-o să întrețină relații sexuale orale, timp în care a fotografiat-o cu telefonul luat de la victimă, fotografiile fiind ulterior trimise unor cunoscuți ai persoanei vătămate.
 
Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
         
Foto cu rol ilustrativ!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și  
 
Constanța. Un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă! Dosarul se va rejudeca!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii