Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

500 de locuri de parcare, 35 de etaje Curtea de Apel Constanța tocmai a pus punct proiectului „Constanța Tower“ (MINUTA)

ro

14 Mar, 2023 13:49 3135 Marime text


Judecătorii Curții de Apel Constanța tocmai au pus punct proiectului „Constanța Tower“, ce viza ridicarea unui imobil cu 35 de etaje și 500 de locuri de parcare la Poarta 2, în apropierea Palatului de Justiție din oraș!

Magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal au admis, în urmă cu scurt timp, recursul declarat de avocații Consiliului Local Constanța împotriva deciziei de anulare a HCL prin care se constatase încetată valabilitatea PUD-ului pentru viitorul imobil.

Iată decizia pronunțată azi, 14 martie 2023, în dosarul 230/118/2022 al Curții de Apel:

Dec.civ.nr. /14.03.2023. Admite recursul. Casează în tot sentința recurată și rejudecând, Respinge cererea ca nefondată. Obligă intimata-reclamantă la plata cheltuielilor de judecată către recurentul-pârât în cuantum de 6.507 lei reprezentând onorariu avocat fond și recurs și taxă judiciară de timbru. Definitivă. Pronunțată azi, 14.03.2023 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței

Decizia Curții este definitvă și, potrivit surselor ZIUA de Constanța, a fost luată de completul C3 Recurs al SCAF, format din magistrații Maria Timoașcă, Elisabeta Crihană și Andreea Bianca Andruș.

Amintim, Tribunalul a dat undă verde blocului în vara 2022, când a anulat HCL Constanța prin care se aprobase încetarea valabilității PUD-ului pentru viitorul imobil.
 
Părți în dosar sunt Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de recurent pârât și, respectiv, I & C Development SRL, în calitate de intimat reclamant.
 
Compania I & C Development, cu sediul în Portul Tomis, controlată de acționarul majoritar Aterina Global – care controlează și Aqualand SA – a atacat la Tribunal HCL Constanța 248/30.07.2021.
 
Prin hotărârea respectivă, consilierii locali aprobaseră încetarea valabilității Planului Urbanistic de Detaliu al viitorului imobil.
 
Tribunalul, în primă instanță, a admis acțiunea afaceriștilor și a anulat HCL care anula, practic, PUD-ul.

Acum, Curtea a admis recursul CLC și a schimbat prima sentință, respingând acțiunea promovată de afaceriști.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii