Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța Conferință despre provocările actuale și perspective în domeniul construcțiilor

ro

29 Jun, 2022 08:57 848 Marime text
Universitatea Ovidius Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) și Patronatul Societăților din Construcții (PSC) a organizat luni, 27 iunie, a. c, conferința „Prezent și viitor în construcții”, informează șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții a UOC citat de Biroul de Presă al Universității Ovidius Constanța.

Potrivit sursei citate, la eveniment au participat 68 de organizații, reprezentanți ai companiilor din sectorul construcțiilor și al ramurilor conexe, ai autorităților publice și mediului universitar.

„Această conferință are o importanță deosebită pentru comunitatea din regiune și aduce în dezbatere teme specifice, precum organizarea, contractarea, formarea profesională și legislația în domeniul construcțiilor. Astfel de evenimente atrag atenția asupra nevoii de ingineri existente în câmpul muncii și, deși Facultatea de Construcții se bucură de un interes sporit din partea tinerilor care aleg să studieze aici, ne aflăm în situația în care nu mai putem satisface solicitările de angajare a absolvenților, pe care le primim din partea companiilor din domeniu. Pentru a asigura succesul profesional al studenților noștri, Facultatea de Construcții le oferă oportunitatea de a participa la programe de practică și internshipuri, cărora li se adaugă burse private, care reprezintă o nouă formă de integrare în mediul economic”, declară șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

În acest context, conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir, prorectorul pentru fonduri structurale și relația cu mediul socio-economic din cadrul UOC, a făcut aprecieri privind perspectivele profesionale ale absolvenților Facultății de Construcții.

„În ultimii ani, traversăm împreună o situație fără precedent, o criză globală care afectează mediul socio-economic în ansamblu, iar domeniul construcțiilor se confruntă cu provocări deosebite, însă avem dovezi că, împreună, mediul academic și cel economic vor identifica soluții eficiente pentru a le putea depăși cu bine”, precizează conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii