Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subiecte simulare Evaluare Națională 2021 Analiza a două fragmente din „Solenoid” de Mircea Cărtărescu și „Bulevardele Vieții” de Sanda Galopenița

ro

29 Mar, 2021 12:42 5400 Marime text

La primul subiect le-au fost oferite candidaților două texte la prima vedere din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu și din „Bulevardele Vieții” de Sanda Galopenița. Pentru fiecare din aceste texte elevii au primit mai multe cerințe printre care să enumere 2 alimente pe care le-au primit copiii din textul 2, să prezinte în cel puțin 30 de cuvinte o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între fragmentul din „Solenoid” și fragmentul extras din „Bulevardele vieții”, să asocieze cu un alt text literar fragmentul din „Solenoid”, în 50-100 de cuvinte. Dar și să motiveze, în 50-90 cuvinte, dacă ei consideră că lectura cu voce tare îi ajută să înțeleagă mai bine ceea ce citesc.

La Subiectul al doilea elevii au avut de scris, în 100-150 de cuvinte, rezumatul dintr-un fragment din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, text la prima vedere de la subiectul 1.

Citește și:
5.135 de elevi susțin, de luni, simularea Evaluării Naționale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii