Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simulare Bacalaureat 2022 Astăzi, proba scrisă la Limba şi literatura română

ro

28 Mar, 2022 08:54 1278 Marime text
Simularea examenului de bacalaureat. foto: PixabayElevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă încep astăzi simularea examenului de bacalaureat. 

Potrivoit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale astăzi, 28 martie are loc Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română. 

Mâine, 29 martie 2022 are loc Proba E) c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului, iar pe 30 martie este programată Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării. 

Pe 31 martie se va desfășura Proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă, iar pe 14 aprilie vor fi afișate rezultate.e 

Calendar simulării bacalaureatului
  • 28 martie 2022: Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022: Proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Informații organizatorice

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a) - din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

În procesul de organizare și desfășurare a simulării examenelor naționale vor fi respectate măsurile sanitare de prevenție anti-Covid 19 în vigoare la acea dată.

Subiecte

Subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

programe și conținuturi exceptate pentru elevii claselor a VIII-a: detalii aici [fișier pdf]

programe și conținuturi exceptate pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă: detalii aici [fișier pdf].

Modele de subiecte Bacalaureat

Obiectivele simulării

familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real & optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale

IMPORTANT! 

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Eventuale informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 021/315.50.99 (L-J: 8:30 - 16:30, V: 8:30 - 14:00).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii