Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul universitar Wladimir-Georges Boskoff, conferințe inedite la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța

ro

22 Sep, 2022 09:09 1538 Marime text

Profesorul universitar Wladimir-Georges Boskoff, foto: Facebook/ Colegiul Mircea cel Bătrân
Pe 14 și 21 septembrie 2022, în sala Coriolan a CNMB Constanța, profesorul universitar Wladimir-Georges Boskoff a susținut două conferințe inedite: ,,Geometria: la marginea dintre matematică și fizică” și ,,Sisteme de coordonate: cum matematica devine fizică”.

Profesorul le-a prezentat elevilor mirciști repere din lucrarea sa intititulată „Euclid și Sferoclid", având drept scop demonstrarea faptului că nu există fizică fără matematică.

Conferințele se înscriu într-o serie începută acum 2 ani la CNMB Constanța. De fiecare dată, acestea au dat elevilor mirciști prilejul să se familiarizeze cu noțiuni prezentate la nivel academic și să poarte un dialog pasionant cu profesorul Wladimir-Georges Boskoff., transmit reprezentanții Colegiului de la malul mării. 


Cine este Wladimir-Georges Boskoff 

Wladimir-Georges Boskoff este absolvent al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța și al Facultății de Matematică din cadrul Universității București unde, în 1994, și-a susținut teza de doctorat. Predă la Universitatea „Ovidius” Constanța încă din anul 1990 și a fost decan al Facultății de Matematică din cadrul acesteia (2004-2012 și 2016-2020).

În anul 1996 a fost recompensat cu Premiul „Gheorghe Țițeica” al Academiei Române pentru contribuția la înțelegerea naturii metrice a geometriilor neeuclidiene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii