Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vești bune pentru elevi „Au fost adoptate prin hotărâre de Guvern aceste creșteri“

ro

25 Mar, 2021 21:21 1655 Marime text
  • Pentru prima oară din anul 2012 de când finanțarea învățământului preuniversitar se face pe baza standardului per elev, după ce am avut creșteri ale costului standard per elev, destinat pregătirii materiale și profesionale, accentuez, doar cu inflația în fiecare an, în acest an avem creșteri de 16%, de 26% și 36%. 
În această seară, Sorin Cîmpeanu, ministrul educației a dat și vești bune: pentru prima oară din anul 2012 de când finanțarea învățământului preuniversitar se face pe baza standardului per elev, destinat pregătirii materiale și profesionale, accentuez, doar cu inflația în fiecare an, în acest an avem creșteri de 16%, de 26% și 36%. 

"O veste pe care o consider bună, necesară mai ales în această perioadă este că am adoptat astăzi în Guvern un lucru esențial, spun eu, pentru școlile din România care înregistrează două premiere la nivel de hotărâre de Guvern. Costul standard per elev rămâne la același nivel pentru cheltuieli salariale, nu crește, 6.111 lei per elev, însă noutatea este următoarea... Pentru prima oară din anul 2012 de când finanțarea învățământului preuniversitar se face pe baza standardului per elev, după ce am avut creșteri ale costului standard per elev, destinat pregătirii materiale și profesionale, accentuez, doar cu inflația în fiecare an, în acest an avem creșteri de 16%, de 26% și 36%. 

Avem o creștere de 16% a prețului standard unitar, de la 387 de lei per elev la 450 de lei per elev. În anii anteriori au fost creșteri cu 1-2% cu inflația. 26% este creșterea bugetului Ministerului Educației pentru aceste cheltuieli materiale și pregătirea personalului în școli. Și lucrul cel mai important, este prima oară când avem un cost standard per elev pentru materiale diferențiat pentru mediul rural. Am spus că școlile din mediul rural au nevoie cel mai multe de finanțare.

Această creștere este de 36%, de la 397 de lei, la 526 de lei pentru. Au fost adoptate prin hotărâre de Guvern aceste creșteri. Consider că este un lucru bun care creează premise pentru micșorarea diferenței dintre școlile din mediul urban și școlile din mediul rural.", a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii