Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE-TEXT Festivitate de deschidere a anului universitar 2022 – 2023 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

03 Oct, 2022 08:58 2263 Marime text
Deschidere an universitar la Academia Navală Mircea cel Bătrân ConstanțaAcademia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează luni, 3 octombrie 2022, ora 9.00, festivitatea de deschidere a anului universitar 2022 – 2023. Activitatea se va desfășura pe platoul mare din incinta instituției de învățământ.

Potrivit reprezentanților Academiei Navale Mircea ceșl Bătrân Constanța, în anul universitar 2022 – 2023, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” sunt înscriși la studii universitare de licență 397 de studenți militari, dintre care 92 în anul I, și 900 de studenți civili, dintre care 192 sunt anul I, iar la studii universitare de masterat 345. Și anul acesta, în primul semestru, alături de studenții români vor studia și opt studenți militari și trei civili de la universități partenere din Letonia, Bulgaria și Lituania, în baza programului ERASMUS+. 

„În premieră, anul acesta, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 15 studenți militari sunt înscriși la programul de studii în limba engleză și opt studenți militari sunt înscriși la specializarea Inginerie și Management Naval și Portuar“ - au mai precizat reprezentanții ANMB.

UPDATE: ora 8.55

La festivitate participă și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

UPDATE: ora 9.02

Festivitatea începe cu intonarea imnului național, apoi va avea loc o slujbă susținută de un sobor de preoți împreună cu ÎPS Teodosie. 

UPDATE: ora 9.20

ÎPS Teodosie a declarat că este bucuros ca participă la acest eveniment și le-a mulțumit factorilor decidenți pentru organizare. 

„Vă doresc să aveți un an plin de roade, de învățătură bună, de cele necesare în această școală militară, să aveți roade frumoase la finele anului“ - a precizat ÎPS Teodosie. 

Președintele CI Constanța, Mihai LupuUPDATE: Ora 9.30

„Este o onoare pentru mine să particip la această ceremonie.  Deschiderea unui nou an universitar este un moment de bucurie. Este important să vă doriți mereu mai mult. Să perseverați în tot ceea ce faceți“ - a transmis președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

“Deschiderea unui nou an universitar este un prilej de bucurie şi entuziasm, pentru studenţi şi profesori deopotrivă. Pentru cei care păşesc pentru prima dată spre băncile universităţii este un moment unic de a pătrunde în frumoasa lume a studenţiei, plină de satisfacţii, dar şi de provocări, o etapă din viaţă, definitorie pentru formarea profesională a acestora. Dragii mei, vă rog să reţineţi un lucru foarte important: învăţământul superior vă va oferi premisele definirii voastre ca profesionişti şi ca oameni, însă drumul şi destinaţia fiecăruia, ţin doar de voinţa şi perseverenţa individuală. Este important să perseveraţi în tot ceea ce faceţi şi să aveţi puterea de a ieşi din tiparul tradiţional, pentru că rolul dumneavoastră este esențial în apărarea și securitatea națională, iar călătoria pe care o începeți astăzi este una a responsabilității și a datoriei față de țară. Mult succes tuturor!” – Mihai Lupu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii