Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat centre de evaluare și centre de contestații pentru Examenul naţional de definitivare în învăţământ

ro

12 Aug, 2020 15:34 1980 Marime text

Pentru prima oară, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat centre de evaluare și centre de contestații pentru Examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020 și, respectiv, pentru Concursul național pentru ocuparea posturilor vacante, an școlar 2020-2021.

Activitățile comisiilor din aceste centre s-au finalizat în data de 3 august 2020 (prin publicarea rezultatelor finale pe http://definitivat.edu.ro/) și, respectiv, în data de 11.08.2020 (odată cu publicarea rezultatelor finale pe http://titularizare.edu.ro/). Inspectorii școlari din Constanța au răspuns cu profesionalism la aceste noi provocări, care au presupus timp de reacție foarte scurt și sincronizare.

„Succesul obținut a fost cu atât mai important cu cât actuala echipă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța se bazează atât pe experiența anterioară a unor colegi, cât și entuziasmul inspectorilor școlari recent veniți în echipă. Presiunea dată de provocările multiple, soluționarea promptă a unor situații inedite, însemnatele resurse umane implicate și anvergura activităților finalizate au construit cu certitudine imaginea unei echipe cu potențial, fapt felicitat și de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, care ne-au sprijinit în toate demersurile și au monitorizat îndeaproape întreaga activitate a Inspectoratului Școlar Județean Constanța în această perioadă.

Ceea ce este important de subliniat este aportul cadrelor didactice din sistem care au răspuns prezent în cadrul tuturor comisiilor pentru care au fost solicitați. Participând alături de Inspectoratul Școlar Județean Constanța la aceste activități susținute, au demonstrat responsabilitate și disponibilitate în colaborare.

În perioada care urmează, ne dorim să finalizăm cu succes și sesiunea a doua a examenului de bacalaureat național, astfel încât să ne concentrăm cu prioritate asupra noului an școlar.

În acest sens, începând cu data de 13.08.2020, voi avea întâlniri cu administrațiile publice locale și voi efectua vizite de lucru la unități de învățământ din județ, în vederea pregătirii debutului procesului instructiv-educativ din anul școlar 2020-2021. Este important să conștientizăm care este realitatea în acest moment, ce situații sunt de rezolvat, ce soluții și ce atuuri avem, astfel încât elevii constănțeni și părinții acestora să aibă certitudinea că educația se va desfășura la standarde corespunzătoare chiar și în acest context pandemic în care ne aflăm”, a transmis Sorin Mihai, inspector general.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii