Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Națională 2021 Primele impresii ale elevilor după proba de matematică. Ce spun despre subiectele primite

ro

24 Jun, 2021 12:03 1989 Marime text
Astăzi, 24 iunie 2021, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut a doua probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, cea de matematică.

La ieșirea din sala de examen, elevii s-au declarat mulțumiți de subiectele primite și speră la note care să le aducă un loc la liceul mult dorit. 

„La limba română a fost destul de ușor. Nu am avut rpobleme. La matematică au fost mici capcane, dar dacă știi formulele toate și cele de rezervă nu ai cum să nu le rezolvi“ - ne-a spus o elevă.

 

„Pentru mine, având în vedere că nu am făcut meditație a fost ok. Față de subiectele de la simulare a fost mai ușor“ - a precizat o absolventă.

 

„Subiectele au fost destul de simple, au cuprins toată materia. Au fost oarecum la nivelul simulărilor. Am făcut și meditație tot anul acesta pentru a face față acestui examen“ - a precizat un elev.

 
Probele au început la ora 09.00 și s-au derulat în 120 de centre din județul Constanța (65 mediul urban, 55 mediul rural). 4864 de elevi constănțeni s-au înscris pentru a participa la acest examen care reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
 
Potrivit ISJ Constanța, timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă este de 120 de minute, după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.

Elevii au primit la proba de matematică a Evaluării Naționale varianta 3 a subiectelor propuse. 

La primul subiect al examenului de matematică, elevii au avut de rezolvat 6 exerciții de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii fiind notați cu câte 5 puncte.

La Subiectul al II-lea au fost elevii au avut de rezolvat 6 probleme de geometrie, răspunsul fiind tot tip grilă, unul singur fiind cel corect. Pentru fiecare răspuns corect elevii erau notați cu câte 5 puncte fiecare. 

Citește și: 

Evaluarea Națională 2021Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii