Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții pentru elevii din clasele a VIII-a. Încep simulările pentru Evaluarea Națională. Calendarul probelor

ro

17 Mar, 2023 11:14 1074 Marime text
Foto: Ministerul EducațieiLuni, 20 martie, încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională. Potrivit Ministerului Educației, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar probele încep la ora 9.00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Luni are loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, marti - 21 martie - proba la matematică, iar pe 22 martie- proba la Limba și Literatura Maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie. 

Pentru simularea EN VIII, subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. 

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. 

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. 

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii