Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De un an s-a trecut la învățământul online, dar site-urile unor școli constănțene nu sunt actualizate

ro

16 Mar, 2021 00:00 2723 Marime text

De mâine, o dată cu afișarea cifrelor de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate pentru anul școlar 2021-2022, se deschide calendarul înscrierilor micilor elevi care nu se știe cum vor face cunoștință cu viitoarea învățătoare.

De asemenea, va fi afișat, la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul ISJ Constanța, pentru unitățile de învățământ care nu au site propriu, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului „Școala după școală”, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.
Spre deosebire de anii anteriori, când părinții aveau posibilitatea să viziteze unitățile de învățământ și să interacționeze cu cadrele didactice, din păcate noile reguli impuse de pandemie au făcut necesară înlocuirea evenimentului „Ziua porților deschise”, cu incursiuni în mediul virtual.
 
În locul acestui eveniment, noile reguli spun că „toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare în anul școlar 2021-2022 organizează acțiuni de promovare a ofertei școlii pe site sau prin afișare la avizierul școlii”.
 
Recent, scriam despre sancțiunile aplicate de Curtea de conturi, în urma unui control, la Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, pentru neactualizarea site-ului, cu toate că sunt prevăzute sume în acest sens.
 
Plecând de la necesitatea existenței unui asemenea site reprezentativ pentru fiecare unitate școlară, în contextul trecerii la învățământul online, am încercat să vedem cât de la îndemână le sunt părinților anul acesta informațiile puse la dispoziție de site-urile școlilor gimnaziale constănțene.

Pentru informații legate de înscrierea în clasa pregătitoare, părinții care optează pentru Școala gimnazială nr. 8 au neșansa să descopere că site-ul... nu poate fi accesat. Și, spre deosebire de școlile mai sus-menționate care dispun de filmulețe de prezentare pe paginile de Facebook, la Școala nr. 8 probabil că încă se filmează.

Pe site-ul Școlii gimnaziale nr. 12 „B.P. Hașdeu”, informațiile au mai fost actualizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare din anul școlar 2021-2022.
Nu aceeași situație am găsit-o și pe site-ul Școlii gimnaziale nr. 37, unde detaliile privitoare la înscrierea în clasa pregătitoare sunt cele din anul școlar 2020-2021.
Foarte accesibil structurat, din păcate nici site-ul Școlii gimnaziale nr. 6 „Nicolae Titulescu” nu are datele actualizate.
La fel se poate afirma și despre site-ul Școlii gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea”, care se deschide cu slidere de prezentare, dar care din păcate a rămas la nivelul lui 2020 cu informațiile. Nici măcar pagina de Facebook nu este adusă mai la zi (dacă nu cumva poate cea din Grupul privat ?!?).
 
De departe filmulețul de prezentare al Școlii gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian” ar trebui să constituie un exemplu de bune practici, fiind realizat să răspundă noilor tendințe în ceea ce privește accesul la informația virtuală. El prilejuiește întâlnirea cu o instituție deschisă provocărilor viitorului.
 
Ne-am fi așteptat ca și site-ul Școlii gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” să ofere un alt exemplu pozitiv, mai ales că pe pagina sa de Facebook sunt încărcate constant filmulețe foarte atractive și bine apreciate.
 
În final, felicitările pentru acuratețea site-ului și pentru actualizare se îndreaptă către Școala gimnazială nr. 18 „Jean Bart”, ale cărei cinci motive pentru a-i deveni elev sunt ilustrate generos, iar informațiile cu privire la înscrierea în clasa pregătitoare sunt însoțite nu numai de cadrul legislativ dar și de alte importante argumente că este o școală de cartier valoroasă.
 
Citește și:

Opinia părinților despre evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii