Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a X-a ediţie a manifestării științifice „Omul. Mediul. Poluarea”, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

25 May, 2023 16:07 986 Marime text

Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie (FSAI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Filiala Constanța a Societății de Chimie din România (SChR) organizează, vineri, 26 mai 2023, cea de-a X-a ediţie a manifestării științifice intitulate „Omul. Mediul. Poluarea”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00 în Sala S20 a UOC, situată pe B-dul Mamaia, nr. 124, iar la manifestare vor participa elevi din municipiul Constanţa, alături de cadre didactice din învățământul superior și pre-universitar., transmit reprezentanții UOC. 

„La fiecare ediție a acestui eveniment le oferim elevilor interesați de chimie și de protecția mediului prilejul de a-și demonstra abilitățile practice și îndemânarea în activitățile experimentale. În același timp, acordăm o atenție deosebită formării unor competențe importante pentru dezvoltarea tinerilor, precum: comunicarea, munca, integrarea şi asumarea rolurilor în echipă. La finalul evenimentului, toți elevii vor primi diplome de participare, iar tinerii cu cele mai bune rezultate vor fi premiați în cadrul fiecărei secțiuni”, precizează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele Filialei Constanța a SChR și cadru didactic al FSAI.

Potrivit agendei evenimentului, manifestarea este organizată pe trei secţiuni: comunicări orale, prezentare de postere şi activităţi experimentale.

Manifestarea științifică „Omul. Mediul. Poluarea” urmărește diversificarea modalităților de educare a elevilor în direcția protejării mediului ambiant prin cunoașterea surselor de poluare, a efectelor poluanților asupra sănătății și a tehnologiilor moderne de prelucrare a resurselor naturale care favorizează reducerea emisiilor de poluanți în mediu., a mai punctat sursa citată. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii