Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A XII-a ediție a Școlii de afaceri, organizată în parteneriat de Liceul teoretic „Ovidius” și DJST Constanța

ro

09 Mar, 2021 09:43 2072 Marime text

Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța, creat în urmă cu 16 ani, pe 18 februarie 2005, de către un grup de profesori, în frunte cu prof. Victor Mihalașcu, continuă tradiția competițiilor dedicate educației economice a tinerei generații cu o nouă ediţie a „Școlii de afaceri”, organizată în parteneriat cu DJST Constanța şi Liceul teoretic „Ovidius”.

Elevii claselor a X-a, îndrumați de profesor Victor Mihalașcu, au decis să participe în număr cât mai mare la concursul ce a devenit o tradiție în cadrul Liceului Teoretic „Ovidius”, aflându-se deja la a XII-a ediție. Aceasta este, de asemenea, și una mai specială, deoarece a fost organizată, desfășurată și finalizată în mediul online.

În prima zi au fost completate şi prelucrate individual fişe de lucru privind evaluarea interereselor profesionale, şi apoi  chestionare privind  aspecte ale personalităţii de întreprinzător şi  factori ai unei posibile afaceri de succes.

În a doua zi, în cadrul unui concurs pe echipe, au fost prezente 28 de echipe, mai precis 118 elevi, ce și-au etalat adevăratele calități de tineri antreprenori, analizând un studiu de caz, dar și creativitatea artistică, prin realizarea unui  desen/afiș pe baza textului suport.

Lucrările au fost jurizate ca de obicei de echipa  care a câștigat ediția anterioară: Caracudă Ana-Maria, Iatan Marieta Iulia, Ion Cosmina Theodora, Ionescu Andreea și Liță Eliana aflate în clasa a XI-a D. Acestea au fost plăcut surprinse de efortul și imaginația prezente în lucrări.
                Concursul a fost câștigat de echipa formată din: Dinescu Diana, Pavel Dana, Postolici Ioana și Sandu Laura.

                 Pe locul al II-lea s-au clasat echipele formate din Sircu Cristina, Mircică Melisa, Colcer Remus , Smidu Teodora și Masgras Razvan,respectiv, Ivan Tudor Gabriel, Dobîrceanu Oana, Vasile Teodora-Cătălina, Costea Vlad și Lariu-Rusu Ioana.

                  Pe locul al III-lea s-au clasat echipele formate din Ibram Harun, Bacula Robert, Bari Eren, Cornilă Kevin şi Dumitrescu Ana, respectiv,  Bardi Robert, Nehoianu Alexandru ,Ilie Simina ,Til Robert şi Guguş Casian.
  • Mențiune I: Samara Andreea, Galav Ecaterina, Haralambie Teodora şi Moraru Ines Maria
  • Menţiune II  :Ivan Andreea,Scacioc Alexandra,Seitmola Helin,Mănescu Daria.
  • Menţiune III :Badea Alin, Malcan Eda,Ioniţă - Mitran Ioana, Petian Simona.
                Tuturor participanților li s-au acordat diplome din partea DJST Constanţa, iar câștigătorilor - premii din partea CREE Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii