Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu, despre podcast-urile lui. „Oamenii au crezut prima dată că e o platformă politică” (VIDEO)

ro

07 Jul, 2022 14:15 1907 Marime text


După atingerea pragului de un milion de vizualizări „Podcastul lui Septimiu“ probabil că nu mai are nevoie de nicio prezentare.

La ZIUA LIVE vrem să aflăm de ce un parlamentar al României a decis să facă și el un podcast și să devină astfel un youtuber activ.

Senatorul Septimiu Bourceanu a intrat de la începutul acestui an în rândul realizatorilor de podcast-uri.

Se vorbește despre o adevărată industria podcast foarte profitabilă. Acestea au început să capete amploare la început în Statele Unite și apoi în Europa Occidentală.

„Tehnologia a evoluat foarte mult. Trei ani de evoluție duc la o creștere a speranței de 10 ani” 

„Din familie nu au fost critici, au fost îngrijorări. Critici au venit mai mult din presă. Unii oameni mi-au transmis că le „iau pâinea de la gură” - mă tachiează, era o critică pozitivă”

„Oamenii au crezut prima dată că e o platformă politică. Nu”

El a precizat că nu este vorba despre un podcast politic, în care „să mă laud”.

„Publicul pe care ți-l formezi are niște așteptări. Dacă înșeli așteptările publicului, nu știu care e rezultatul”

 

„Stabilim cu persoana respectivă - când și cum face podcast-ul, pentru că și locația este interesantă”

„Din punctul meu de vedere, cred că diluez sâmburele”

„Cred că nu este vorba despre a învăța pe cineva”

„Oamenii își aleg să vizualizeze anumite podcast-uri” 

„Încerc să profit de vara asta, teoretic sunt 4 programate în vara aceasta. (...) Discuțiile sunt toate la liber. Întrebările vin din discuție. (...) Nu am o foaie de parcurs, un scenariu. Nu am de unde să știu ce o să-mi spună persoana din față”

„Septimiu e un om normal care are câteva pasiuni. (...) Meseria mea îmi place, nu simt când o fac. M-a ajutat foarte mult experiența să fac acest podcast. În politică am învățat foarte mult”

„În politică când intri, intră că vrei. (...) Pe timpul tău și pe efortul tău. (...) În continuare se intră pe timpul tău pentru că dacă îți dorești un proiect, trebuie să-i aloci timp” 

„Când iei decizia să intri în politică, să clarifici de ce o faci. Dacă nu faci că o simți, nu o să poți să o duci până la capăt. Înauntru e foarte mult efort. (...) Nu ai posibilitatea să povestești. De obicei, se vede finalul”

„Comunicarea din punctul meu de vedere este foarte importantă”

„Unde ajungem? Ok, am transmis mesajul, ce se întâmplă? Primești feedback”

„Ieri am primit feedback de la un om pe care-l respect foarte tare. Am primit feedback la un filmuleț de pe Tik-Tok, (...) se creează o comunitate”

Următorul podcast

„Estimez că în două săptămâni va fi următorul podcast. Am trei camere cu trei trepiede și ne mutăm în funcție de invitat. Investiția a fost foarte mică (...)”

„Numai în Constanța am avut (podcast-uri)”

„Simțul umorului e foarte important în această meserie. (...) Umorul are foarte multe forme. (...) Acum am învățat și o altă posibilitate de a mă raporta la umor”

„După primul podcast mi-am dat seama că discuțiile trebuie să fie libere”

„Am scos în evidență o situație pe care eu am considerat că trebuie să fie evidențiată. (...) Eu nu sunt de acord cu umilința. Nouă ne e greu să ne recunoaștem de multe ori limitele... (...) cu siguranță am niște limite, hai să fiu echilibrat.”

„Una este să vină cineva să vrea să povestească ceva, alta e să-i întinzi o capcană. (...) Să îl faci pe omul din fața ta să își spună povestea, iar oamenii de acasă să vadă că nu este cosmetizată”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii