Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cresc salariile primarilor. Pe când ale polițiștilor?

ro

21 Jun, 2022 14:06 1609 Marime text
  • Ag.-șef pp. Valentina Matea, prim-vicepreședinte al Sindicatului ROPOL, este invitatul de miercuri, 22 iunie, de la ora 14.00, al emisiunii ZIUA LIVE.
  • Întocmai precum alocațiile copiilor, dublate cu bucurie în Parlament, suferă amânări când vine vorba de intrarea efectivă în plată a sumelor mărite, salariile polițiștilor și a celorlalte cadre din sectoarele „Cenușărese“ ale sistemului sunt un motiv de veșnică nemulțumire pentru aceștia.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
De la 1 iulie, sunt programate creșteri salariale pentru aleșii locali, miniștrii din Guvern, dar și pentru președintele țării.
 
Singurii ce par a fi lăsați pe dinafară din hora creșterilor salariale sunt polițiștii, pompierii, jandarmii și, în general, MAI-știi.
 
Întocmai precum alocațiile copiilor, dublate cu bucurie în Parlament, suferă amânări când vine vorba de intrarea efectivă în plată a sumelor mărite, salariile polițiștilor și a celorlalte cadre din sectoarele „Cenușărese“ ale sistemului sunt un motiv de veșnică nemulțumire pentru aceștia.
 
Și nu pentru că s-au specializat în a fi protestatari de profesie, așa cum pare să fie impresia generală, ci pentru că, în cazul lor, legea salarizării unice a bugetarilor, adoptată în 2017, nu se aplică efectiv, în plenitudinea sa, nici măcar acum, în 2022, la cinci ani după intrarea în vigoare.
 
Care este logica ce stă la baza unei astfel de măsuri cu privire la forțele de ordine ale unui stat, cu privire la cei ce execută profesiile menite să îi salveze pe cetățenii aflați în pericol, dar și bunurile acestora aflăm miercuri, 22 iunie, de la ora 14.00, la ZIUA LIVE, de la ag.-șef pp. Valentina Matea, prim-vicepreședinte al Sindicatului ROPOL.
 
De asmenea, liderul sindical ne va vorbi și despre plecările masive din sistem și ne va explica modalitatea care permite unora din sistem să devină „tineri pensionari“.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii