Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Emanuel Muntmark, prin Energo Windprod SRL, dorește extinderea parcului eolian ce urmează să fie construit la Vulturu

ro

26 Mar, 2021 00:00 2513 Marime text
  • Omul de afaceri Emanuel Muntmark, acționarul majoritar al Energo Windprod SRL, dorește extinderea parcului eolian, încă neconstruit, de la Vulturu
  • A depus documentația la APM Constanța
Energo Windprod SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația necesară pentru întocmire PUZ în vederea modificării documentaţiei de urbanism existente şi extindere arie parc eolian la Vulturu Nord, județul Constanța.
 
Investitorii motiveză astfel: „având în vedere necesitatea optimizării producției de energie electric ce se poate efectua prin utilizarea unor noi modele de turbine eoliene, cu înălțimea cât mai mare și faptul că PUZ-ul aprobat inițial pentru zona respectivă nu acoperă caracteristicile tehnice ale acestora, se dorește modificarea PUZ-ului inițial prin modificarea pozițiilor unor turbine eoliene, eliminarea pcum și introducerea unor noi poziții de turbine eoliene. Astfel aria PUZ inițială se va extinde în partea de nord și sud și se va reduce în parte de vest, față de suprafața PUZ-ului inițial”.
 
Parcelel de teren pe care se execută lucrarea au funcțiunea de teren agricol și au fost parțial scoase din circuitul agricol, urmând ca până la finalizarea autorizației de contruire să iasă din circuitul agricol și celelalte parcele. După amenajarea parcului eolian, terenul nefolosit în scopul producerii energiei electrice din surse regenerabile va fi redat funcțiunii agricole. Zona în care se amplasează parcul eolian se află în extravilanul comunelor Saraiu și Vulturu, județul Constanța.
 
Se propune realizarea unei substații de transformare la care se vor conecta cele 19 turbine eoliene precum și realizarea unui sistem de stocare energie electric. Sistemul de stocare energie electrică poate fi instalat în clădire tip container/hală sau orice altă soluție constructivă aleasă de beneficiar, inclusiv în vecinătatea turbinelor și are ca rol înmagazinarea parțială sau totală a energiei produsă de turbinele eoliene și injectarea acesteia în rețea în momentele în care vântul este mai slab sau sunt îndeplinite anumite condiții suplimentare.
 

Despre Energo Windprod SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2007 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Zorelelor, județul Constanța. Capitalul social este de 1.000 de lei, cu un număr de 100 de părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei. Asociați în firmă sunt Emanuel Muntmark, cu un aport la capitalul social de 99% și Cătălin Mrejeru, cu un aport de 1%. Cătălin Mrejeru este administratorul firmei care are ca principală activitate „producția de energie electrică”, conform codului CAEN.
 
În anul 2019, firma a avut 0 salariați, la o cifră de afaceri 0, cu o pierdere de 955 lei.
 
Citește și:

Firma unde este asociat Emanuel Muntmark extinde Parcul Eolian Comana-Pecineaga

Businessman-ul Emanuel Muntmark și constănțeanul Cătălin Mrejeru își extind afacerile pe piața din Caransebeș

O nouă firmă de energie electrică în Constanța. Cui aparține
 

Tags: Emanuel Muntmark


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii